Microsoft представи своя чисто нов Chrome OS претендент, Windows 10 S, на специално събитие в Ню Йорк вчера, но се оказва, че компанията има неприятна изненада за потребителите.

Докато новата олекотена операционна система ще поддържа приложения от Windows Store, Microsoft изясни, че потребителите ще трябва да разчитат единствено на Edge браузъра и търсачката Bing.

Разбира се, потребителите ще бъдат в състояние да изтеглят друг браузър от Windows Store, но Edge ще "остане браузърът по подразбиране“, когато отваряте страници.

Това означава, че всеки път, когато стартирате .htm файл или кликнете върху URL адреси в приложения на трети страни, ще се стартира Edge - без никаква опция да промените това.

По същия начин, ще бъдете принудени да използвате Bing като търсачка по подразбиране. Така че, ако сте се насочили към новият Surface лаптоп, който беше представен вчера, ще трябва да имате в предвид тези „неудобства“, тъй като лаптопа работи именно с Windows 10 S. Може би ще бъде по-разумно да се възползвате от оферта на Microsoft за преминаване към Windows 10 Pro безплатно, за да не се ограничавате от някои функции.

Тагове: