В последно време усилено се говори за ъпдейт за Samsung Galaxy S6, който ще донесе Android 5.1.1 за тазгодишния флагман на корейския производител. Преди седмица тази новина беше официално потвърдена, а от днес собствениците на този модел започват да получават обновлението. Според информация на Sammobile процесът вече е започнал във Франция.

Ъпдейтът е с големина 623 MB идва безжично (OTA), оптимизира работата на устройството и носи някои подобрения, които би трябвало да направят потребителското изживяване по-качествено. От Planet Galaxy казват, че вече потребителят може да сортира приложенията си по азбучен ред, а ако не използвате Quick Connect и S Finder бутоните от падащото меню, ще можете да ги премахнете. От Phonearena добавят, че новата версия носи още две важни подобрения, свързани с камерата – възможност за запазване на снимки в RAW формат и по-ниско ниво на ISO. Интересно е, че към момента тези две новости не са налични чрез вграденото приложение на камерата и ако искате да се възползвате от тях, ще трябва да са си свалите програма от друг разработчик.

За съжаление в края дойде времето и на това, което новият ъпдейт не оправя – проблемът с RAM паметта. От GSMarena пишат, че при пускане оперативната памет е заета на 58%, но само за няколко минути набъбва до 85%.

Към момента не знаем точно кога можем да очакваме версия 5.1.1 у нас, но най-вероятно това ще стане в близките седмици.

Видяхте ли новия таблет от Samsung?

Тагове: