Из мрежата се въртят все повече слухове за следващата версия на Windows - Blue. Както може да прочетете тук, очакваме тя да внесе единна нова функционалност и подобрения както в десктоп варианта на Windows, така и в Windows Phone и Microsoft Services.

В Winforum се появи огромен архив от скрийншоти, в който можем да видим какви промени да очакваме от Blue за Windows. Както може да видите, подобно на Windows Phone 8, Microsoft добавя опция за по-малки живи плочки, което е удобно за потребителите с по-големи монитори. Наличен е и смесител за цветове, с помощта на който може да изберете най-подходящия цвят за операционната система, ако предварително генерираните не ви допадат.

Момчетата от Редмънд правят сериозни промени по менюто с амулети (charms) - вече може да стриймвате съдържание директно от него, както и да променяте приложения и настройки по подразбиране по-бързо. Като цяло е очевидно, че инженерите и дизайнерите на Microsoft влагат огромни усилия, за да накарат потребителите да използват модерния интерфейс на Windows по-често от класическия.

Разгледайте всички скрийншоти тук.

Тагове: