Иконичният месинджър AOL Instant Messenger спира работа от 15 декември след над 20 години работа, съобщи продуктовият вицепрезидент на Oath Communications Майкъл Алберс. Той благодари на всички потребители на услугата, които са допринесли за нейния огромен успех. Причината зад спирането на AOL са големите технологични и културни промени, през които премина индустрията през последните години. Това вероятно е накарало Verizon да се откаже от поддръжката на приложение с ниска потребителска база. 

Алберс бе категоричен, че решението на Verizon не представлява сериозна промяна в продуктовата стратегия на компанията. Той добави, че дъщерната компания ще продължи да разработва комуникационни решения, но отказа да съобщи какви точно ще са те. 

AOL дебютира като част от AOL Desktop - програма, която предлага комбинация между интернет браузър, медиен плеър и услуга за мигновена размяна на съобщения. AOL Instant Messenger дълго време бе номер 1, но с времето отстъпи трона на конкурентни услуги като Windows Live Messenger и Yahoo! Messenger. 

Изображение: VICE

Тагове: