Ако притежавате iOS устройство и сте получили последната актуализация на iOS (8.3), би трябвало да сте забелязали, че Touch ID не работи правилно в App Stroe. Това се изразява в невъзможноста да инсталирате безплатни или платени приложения, чрез пръстовия си отпечатък. Сега вие просто получавате подкана за въвеждане на парола.

Странното е, че дори има подкана да въвеждате паролата всеки път или на всеки 15 минути. Това може и да не е точно проблем, но все пак използването на Touch ID прави нещата доста по-бързи и лесни.

Извън App Store, Touch ID работи нормално. Използването му за приложението 1Password например, където той се изисква при всяко влизане, също работи добре. Така странният проблем остава единствено в App Store.

Не е напълно ясно какво причинява този бъг в собствения онлайн магазин на Apple, но поглеждайки ChangeLog-a на iOS 8.3 актуализацията виждаме ред, на който пише "Family Sharing", който казва – „Increased reliability for Ask to Buy notifications”. Не е потвърдено дали това води до проблема с Touch ID, но се надяваме този бъг да бъде поправен по-скоро.

Актуализация: На нашите iOS устройства функцията за използване на Touch ID в App Store вече работи нормално. Споделете ни, ако и при вас проблемът е отстранен или все още присъства.

 

Прочетете още: Видео показва задния панел на iPad Mini 4