Вчера стрийминг платформата за игри Twitch.tv въведе изненадващи промени по модела си на работа. Днес въведе нови промени, които се опитват да запушат зеещите пробойни в старите. В новата си политика, заедно с премахването на неограниченото съхранение на записи, компанията ограничи и нелицензираната музика по време на записи – нещо, с което потребителите не бяха никак съгласни.

Виновен, без право на обжалване беше становището на Twitch относно всяко видео с нелицензирана музика – огромен удар за стриймърите на игри като Rock Band и Guitar Hero, които се въртят около песните. Не само те се оплакаха - Grand Theft Auto, Need For Speed и много други популярни игри имат вградени аудио плейъри под формата на радио. Промените бяха последвани от 24 часа недоволни коментари и очаквано голям медиен шум. Днес в Reddit AMA изпълнителният директор на компанията, Емет Шеър, се извини за проблемите с предварителната комуникация на промените, както и с неадекватността на някои от тях. Днес излезе и официален блог пост с уточнение на корекциите

Първата, в ефект от късно снощи, е премахване на лимита за дължина на акцентните видеа, които ще могат да бъдат запазвани на стрийминг платформата за неограничени периоди. Вече няма да се налага на стриймърите на продължителни игри като 20+ часовите сесии на Civilization V, да режат фокуса на играта до 2 часа. Втория ъпдейт е добавяне на бутон Appeal за записи, които включват лицензирана музика. Вече потребителите са виновни до доказване на противното.

AMA сесията отново не спомена нищо за предполагаемото придобиване на Twitch от Google, но в близките месеци се очаква задължителна интеграция на Google+ акаунти за коментиране в стрийминг медията.