Едни от най-харесваните приложения в популярните онлайн магазини за софтуер са тези за обмяна на кратки текстови съобщения. Но не всички предлагат интелигентни асистенти, които се вслушват във вашите разговори, откриват това, което правите, и след това ви помагат. Точно това прави услугата Emu, която бе придобита от Google за неназована сума.

Emu дава някои подобни на Google Now функции, които ви информират какво става около вас и ви предлагат неща, от които може би се интересувате. Например интелигентният асистент Emu анализира разговорите, за да ви помогне да планирате срещи, да правите резервации, да получавате информация за филми и когато е необходимо, да споделяте местоположението си.

Google хареса начина на работа на Emu и затова инвестира в компанията. Всъщност главният изпълнителен директор на Emu, Джими Хафстинсон, е бивш служител на Google. Той също така е работил в Apple, където е участвал в разработката на Siri. А малко преди придобиването Emu получи рисково финансиране в размер на 1 500 000 долара от KPCB, Kleiner Perkins, DFJ и Menlo Ventures.

Както знаем всички, потребителите, които използват смартфони, прекарват безпрецедентни количества време, използвайки мобилни приложения за съобщения. Така че технологичните гиганти се опитват да доставят възможно най-добрите услуги (AI, видео, глас...) в своите приложения за съобщения. Ето защо е лесно да се види, че Google се опитва да създаде AI асистент за Hangouts, който се превърна в централна платформа за съобщения на компанията.

Приложението Emu днес бе премахнато от онлайн магазините за софтуер, за да може новият собственик да го вгради в услугите си. Инсталираните версии вече няма да работят, съобщиха от компанията.

 

Виж още: Google обещава да направи Hangouts много по-бизнес ориентиран 

Тагове: