Популярният медиен плейър с отворен код VLC скоро може да получи поддръжка на Chromecast. VLC разработчиците наскоро потвърдиха в официалния форум на VideoLAN, че в момента работят върху тази възможност за свързване чрез Chromecast. Водещият OSX и iOS разработчик Felix Paul Kühne написа:

"В допълнение към версията за iOS ние също така работим върху изпълнение на Windows, Linux и Mac, което ще отнеме малко повече време, защото това е по-трудно осъществимо."

Осигуряването на поддръжка за настолни приложения вероятно е по-трудно, тъй като от Google все още не са пуснали SDK за основни фирмени приложения за Windows, Mac или Linux. Това означава, че екипът на VLC или ще трябва да се обърне към програмисти, за да осигурят функционалността, или VLC ще трябва да се обърнат към Chrome браузъра.

VLC е видео приложение с отворен код, което е популярно, защото е в състояние да пуска всеки видео формат. Добавянето на Chromecast възможности за десктоп версията ще направи по-лесно за потребителите да пускат видео файлове от твърдия диск на компютъра към телевизионния екран.


Виж още: VideoStream осъществява мечтите на всеки притежател на ChromeCast 

Тагове: