В Тамилнад, щат в южна Индия, е паднал метеорит, убил местен жител. Това е първият човек на планетата, в чийто некролог е указана подобна причина за смъртта му. Инцидентът се е случил на 6 февруари, като след проверка на фактите, министерството на щата Тамилнад е пуснало официално съобщение, потвърждаващо необикновената смърт на местния жител.

 

От падането на метеорита е загинал водач на автобус, който се е прибирал пеш след работа. Освен това са били разбити стъклата на близките сгради и автомобили, като още трима човека са получили наранявания. Според данните на International Comet Quarterly, организацията, обединяваща професионалистите и любителите, които наблюдават метеоритите, тези небесни тела нерядко причиняват травми на хора и щети на недвижимо и движимо имущество, но досега не е бил известен нито един смъртен случай.

Така например метеоритът, разбил се край Челябинск през 2013 година, повреди хиляди сгради и рани над 1000 човека, но не е бил фиксиран нито един смъртен случай. Въпреки това в миналото има регистриран подобен случай – в книгата на Маргол и Цюрхер „Метеорити, аеролити, бури и атмосферни явления“ от 1870 година се казва, че небесен камък с тегло от 25 до 30 фунта е паднал в планинска хижа близо до Рокфор, убивайки пастир и малко теленце.