На своето официално събитие в Сан Франциско Apple представи iOS 10, която ще добави много нови функции към мобилната операционна система на компанията.

Apple представи и ново Apple TV приложение, което ще превърне вашия iPhone в дистанционно управление. Приложението може да се управлява както с докосване по екрана, така и с глас, а и чрез Siri. Можете да въвеждате текст с клавиатурата.

Друга нова функция преодолява пропастта между  tvOS и iOS с автоматичното изтегляне на приложения на устройството ви. Ако например изтеглите приложението MLB на вашия iPhone, то автоматично ще се инсталира и на вашия Apple TV.

Промените в iOS 10 включват и нов дизайн за заключване на екрана с по-подробни уведомления, бързи взаимодействия с приложенията и разширена употреба на 3D Touch.

Raise to wake e функция, която ще събужда заключения екран на телефона, когато го вдигнете, за да ви даде обща представа за уведомленията или актуализациите. Новите уведомления изглеждат значително по-различни и с използването на 3D Touch ще можете да отговаряте и да си взаимодействате с приложенията веднага.

 

 

Разширяването на 3D Touch на началния екран включва приспособления за приложения, които не изискват от вас да стартирате самото приложение.

Една голяма новина е, че Apple отваря Siri за разработчици! Поддържаните приложения вече включват Slack, WeChat и WhatsApp, както и Uber, Didi в Китай, Runtastic, Runkeeper, MapMyRun, и Skype.

Siri вече има по контекстуално съзнание. Тя прави интелигентни предложения на базата на текущото ви местоположение, събития от календара, информация за контакти, последните адреси и още. Това се случва на базата на дълбоко изучаване.

Приложението Photos получава голяма актуализация, която добавя разпознаване на обекти и сцени, за още по-добро търсене и сортиране на снимки на вашето устройство. Photos ще събира и струпва заедно снимки, които са най-подходящи - пътувания, снимки от последния уикенд или миналата година. След те ще се редактират автоматично заедно с маркери за конкретни пътувания или събития. Това е подобна практика от Google Photo и Zoe приложението на HTC. Ще има и нов раздел, наречен Memories.

 

 

Apple Maps получава изцяло нов дизайн в iOS. Еди Кю заяви, че новите Карти са "много проактивни." Картите ще предлагат близки ресторанти, а обновеният външен вид се отнася за навигацията – тя ще включва информация за трафика. Ако има интензивен трафик в близост до вас, новите Карти ще ви предложат алтернативен маршрут и ще отбелязват колко време ще спестите. Това е и част от Apple CarPlay, естествено. Добавена е и поддръжка за Siri.

Apple Music също получи освежаване на интерфейса. Той е по-изчистен и подреден. Подобна актуализация получи и Apple News, което показва, че Apple иска да направи повечето си приложения да изглеждат по-близки.

 

 

Apple пусна и ново Home приложение, с което ще ви позволи да управлявате и контролирате всички ваши свързани и съвместими аксесоари в дома.

 

Прочетете и това: Apple официално смени името на настолната си операционна система с MacOS 

Тагове: