В наши дни стартирането и усъвършенстването в кариерен план се оказва доста сложно – особено когато си току-що завършил и дипломиран висшист. Практиката и погледът върху реалната бизнес среда са незаменим инструмент за това, но са нещо, което университетите предлагат рядко или почти никога. Тук на помощ идва „Бизнес в действие“ – инициатива, която е рожба на международната студентска организация AIESEC, която вече повече от 20 години се стреми да развива лидерския потенциал у младите хора в България.

 

От AIESEC споделят, че целта им е да покажат, че има достатъчно възможности за развитие тук, в България, и че си заслужава студентите да останат в собствената си страна, за да градят кариера. 3-дневният бизнес форум на събитието ще бъде посветен точно на това – успешни истории в България и уъркшопи и обучения в 4 различни панела: Бизнес, ИТ, Маркетинг и Преподаване. Ще се решават и реални бизнес казуси, предоставени от компаниите участници, като някои от тях дори ще приютят решаването на казуса в собствения си офис, като така дадат възможност на младите хора да се докоснат до истинска работна атмосфера.

 

„Бизнесът в действие“ ще се проведе на 17, 18 и 19 април в Интер Експо Център, а участие ще вземат компании като PwC, Fibank, Ficosota, EY, DHL, JTI, Aurubis, TBI-Info, Заедно в час, Метрореклама. Сред лекторите ще бъдат Радослав Георгиев – Хак България, Стойне Василев – Собственик на smartmoney.bg и председател на БАЛФК, Том Хигинс – професионален банкер, инвеститор и предприемач. Регистрацията за събитието се отваря на 6 март и е напълно безплатна. Още за събитието може да видите тук.