Asus представи Padfone Mini, който... Не това не е шега и не е Deja Vu, а „нов“ PadFone Mini, но този път с 4‘‘-инчов екран и отново 7‘‘-инчов док таблет.

На специалната пресконференция на CES 2014, компанията обяви, че новият модел на Padfone ще се продава срещу $249 долара (спрямо $ 400 за предишния), който се явява нещо като бюджетно устройство в Padfone линията на Asus.

Екрана на смартфона е с резолюция от 800 х 480 пиксела, а на таблета 1280 х 800, което ни напомня за устройства от преди три години, но все пак Asus са се насочили към неплатежоспособните потребители.
Mini-то на Mini-то идва с Android 4.3 Jelly Bean и се захранва от 1.6GHz Intel Atom Z2560 процесор. ZenUI е интерфейсът, които според компанията опростява Android изживяването и прави неща, малко по-лесни. Mini №2 има 8-мегапикселова задна камера, голяма 3270mAh батерия (когато двете части са прикрепени една за друга) и същия металически вид на PadFone Infinity.

За тези от вас, които предпочитат да имат смартфон и таблет, но отделно работещи един от друг, Asus обяви новата си линия устройства ZenFone. Компанията предлага 4‘‘, 5‘‘ и 6‘‘-инчови модели в различни цветове, като цената им започва от $ 99 долара нагоре. Смартфоните приличат на Padfone, но нямат опция за вграждане в таблет. И трите модела се захранват от Intel процесори и имат един и същ интерфейс ZenUI, работещ върху Android 4.3 Jelly Bean. ZenFone 6 се отличава със „съвместимостта си с писалки“ за сензорни екрани, което ви позволява да използвате някоя химикалка или молив като стандартен стилус.

От Asus разширяват портфолиото си със смартфони за всеки - малки, средни, големи, или направо странни – а това може би е добра стратегия за навлизане на по-големи пазари.

Тагове: