Преди няколко дни писахме за изтеклото ръководство за употреба на бъдещ Windows 8 таблет на Asus и както се очакваше компанията представи своя нов VivoTab Note 8 на CES 2014. Той е оборудван с Windows 8.1 и има 8‘‘-инчов 1280 х 800 екран, който е опакован с Wacom дигитайзер. Това е страхотна функцията за иначе доста стандартен малък Windows 8.1 таблет. Тази функция позволява да рисувате образи и графики на ръка по същия начин, както се рисува върху лист хартия, а след това нарисуваното се цифровизира и може да се обработва чрез компютър.


С този таблет Asus се стреми да задоволи потребителите, които обичат Sketchpad приложенията или тези, които обичат да си водят ръкописни бележки. Таблета ще работи идеално с OneNote или Fresh Paint.

Отвътре VivoTab Note 8 няма никакви изненадващи характеристики. От Asus са избрали Intel Atom Z3470 процесор, с неуточнена тактова честота, 2GB RAM и до 64GB за съхранение на файлове. Таблета има microSD слот, който ви позволява да увеличите мястото за съхранение, но е пропуснато наличието на Micro HDMI изход, за да включите таблета към телевизор или съвместим монитор.


Физическите размери на Vivo Tab Note 8 са 10,95 мм дебелина и 380 грама тегло. Модела ще се предлага с 32GB и 64GB вградена памет на цени съответно от $ 299 и $ 349 щатски долара. Asus обещава, че двете модификации на модела ще бъдат на разположение в края на Q1 или в началото на Q2 на 2014 година.

Тагове: