На 15 април софтуерната компания ЕПАМ Системс България проведе за първи път Drive-in Conf в Пловдив. Конференцията се състоя на паркингa на Гребната база, по модел на автокината, широко разпространени в западните държави. През последните месеци компанията откри и social hub в Капана в Пловдив, откъдето служителите на компанията могат да работят, да организират срещи или просто да изпият по чаша хубаво кафе. Така си представят офиса на бъдещето колегите от ЕПАМ – винаги на разположение, но никога задължителен.

Идеята на автокиното е посетителите да могат от комфорта и безопасността на собствения си автомобил да гледат и да се запознаят с теми с техническа насоченост. Лекторите имат възможност да се развихрят в презентациите си, които стоят особено добре на голям екран. Паркингите ни позволяват и да не събираме голямо количество от посетители, което на този етап е забранено заради пандемията от COVID-19. Затова измислихме тази безопасна възможност, при която хората могат да дойдат, да се срещнат, да обменят знания, да се почувстват единни.

Конференцията беше открита от Владимир Начев, Country Head на ЕПАМ. Събитието включваше три лекции на тема „Стартиране на нов проект“. Първата презентация беше посветена на дроновете и как се пишат апликации за тях, водена от Самуил Алексов, главен инженер в българското звено на компанията. Втората презентация беше насочена към писането на React Native Architecture апликации и беше проведена от Радослав Станков, основател на конференциите React Not A Conf. Третата лекция разказваше за спецификите и иновациите при комплекта за разработка на софтуер за потребителски интерфейс с отворен код, създаден от Google – Flutter. Лектор бе Найден Гочев от Пловдив, който е сред лидерите на българската Java User Group. Техният подход е интересен и разбираем както за специалисти с голям опит, така и за начинаещи програмисти. Конференциите на ЕПАМ са подходящи и за студенти от техническите университети и ученици с по-задълбочени познания и страст към компютърните техники.

Преди изданието в Пловдив ЕПАМ организира Drive-in Conf два пъти в София, веднъж в Бургас и веднъж в Прага, а през втората половина на април ще се проведе и в Унгария. Можете да видите повече информация на сайта на събитието: http://driveinconf.com/

ЕПАМ Системс България е част от международната компания ЕПАМ Системс, в която работят повече от 37 000 души по целия свят. Занимава се със софтуерно програмиране и консултиране по проекти за клиенти в индустрии, като здравеопазване, банки, спортни стоки, търговски марки и други.

Снимки: HiComm

Още от Social