Бързото развитие на технологиите не елиминира няколко базови факти от нашето ежедневие. Това са, че парите владеят света и че правилното им управление много често е една от основните причини за по-добър живот. Второто е основен фокус на втората конференция Експо "Моите пари", която се концентрира върху личните финанси в България. Събитието се организира от финансовия портал MoitePari.bg и ще се проведе на 27 и 28 октомври в конферентния център "Интерпред", като входът е свободен. То ще премине под наслов "Разкодирай твоите финанси" и акцентът тази година ще бъде поставен върху планирането на личните средства, особеностите на имота като дългосрочна инвестиция, пенсионното осигуряване, какви са начините да изберем най-подходящия кредит за нуждите си и други.

В търсене на по-добра доходност

Гост-лектори на събитието ще бъдат представители от банковия сектор, взаимни фондове, Българската фондова борса, както и финансови и кредитни консултанти.

Един от инициаторите и организаторите на Експо „Моите пари“, Деян Василев, управител на финансовия портал MoitePari.bg, споделя, че макар финансовото планиране да е сравнително нова услуга на българския пазар, хората все повече прибягват до нея осъзнато.

„Миналата година експото показа, че при тези ниски лихви по депозитите хората все повече се интересуват от това, как да управляват спестяванията с по-добра очаквана доходност“, подчертава той.

Семинарната програма включва серия от лекции и панелни дискусии и ще събере на едно място над 20 финансови експерти в различни области. Цветослав Цачев, главен инвестиционен консултант в ЕЛАНА Трейдинг, ще запознае посетителите с особеностите на пасивното и активното инвестиране в рамките на първия панел от програмата („Лично финансово планиране“), а Петър Илиев, оперативен директор на Кредитланд, ще представи темата „Как да изтеглим жилищен кредит при най-добрите условия“ през втория ден на събитието.

Има ли пари в старите бонови книжки?

През двата дни на Експо „Моите пари“ на разположение на посетителите ще бъдат щандовете на участващите в изложението водещи финансови институции, които ще предоставят полезна информация относно планирането на личните финанси. Специална част от изложението ще бъде щандът на Централния депозитар – и тази година посетителите ще могат да проверяват безплатно своите бонови книжки – какви акции имат и на каква стойност.

Очаква се силен интерес и от млади професионалисти и студенти, които са в началото на своя житейски и професионален път и осъзнават ползите от разумното финансово планиране. Именно за тях решенията в тази сфера са особено важни и ключови, тъй като, “ако си зададем въпроса, кога е най-добрият момент да започнем да спестяваме за пенсия, отговорът е вчера” – подчертава още Деян Василев.

Подобно на миналата година, в рамките на изложението ще бъдат организирани специални финансови работилници за деца над 8 години, а в семинарната програма ще бъдат включени лекции за финанси за тях. Повече подробности за дейностите за най-малките ще бъдат публикувани в програмата на събитието.

Ако не можете да присъствате лично на Експо “Моите пари – Разкодирай твоите финанси” ще можете да следите семинарната програма чрез онлайн видеострийм във Facebook страницата на събитието.

Още от Social