При ребрандирането си в края на май A1 даде заявка да бъде първият български мобилен оператор, въвел финансовите услуги "дигитален портфейл" и "кредитна карта" за своите абонати. Верни на думата си, от А1 обявиха, че официалното им предлагане ще започне след 15 август.

Реализиран съвместно с Айкарт АД и Аксес Файнанс ООД, проектът включва дигиталния портфейл A1 Wallet под формата на приложение за Android и iOS устройства, както и кредитна карта с преференции за клиенти на оператора.

Дигиталният портфейл A1 Wallet позволява безконтактни плащания чрез смартфон, вътрешни и международни парични преводи без такси помежду им, както и заплащане на битови сметки, интернет, телевизия и още услуги. Достъпно без месечен абонамент, приложението върви в комплект с безплатна виртуална карта за онлайн пазаруване, както и опцията да си поръчате дебитна карта за разплащания на POS терминал и теглене в брой от банкомат.

A1 Wallet ще бъде в тестов период до 30 август. През това време всеки абонат на А1, който го инсталира и сподели предложенията си за подобряване качеството на услугата, ще бъде поощрен с допълнителни 1000 MB мобилен интернет.

Що се отнася до кредитната карта, тя ще предлага преференциални лихва и условия за клиентите на телекома, като същевременно е освободена от такси за годишно обслужване или теглене от банкомат във и извън страната. От А1 ни уверяват, че кандидатстването за услугата ще става лесно и удобно, като повече информация е достъпна на телефон *88 (за абонати на оператора).