Днес Facebook става на 10 години и в чест на това социалната мрежа на Марк Зукърбърг започна да разпространява видео резюмета, наречени “A look back”, съдържащи „най-добрите“ моменти от живота на стотици милиони Facebook потребители. Всяко едно видео е с дължина от една минута и съдържа годината на вашата регистрация, вашите „Първи моменти“, „Най-харесваните ви публикации“ и „Снимките, които сте споделяли“.

Над този проект е работил малък екип на Facebook, който е прекарал последните няколко месеца в създаване на видео генератор, който да може да се справи с направата на тези стотици милиони HD видеоклипове и да ги изпрати до всички потребители.

Един от Facebook инженерите, работили по проекта, Ник Куайтек, нарича „Look Back“ един от най-големите видео проекти на компанията до сега. "Едно от нещата, които ни мотивираха бе, че наистина има само шепа компании, които биха могли да се справят с нещо подобно – да могат да направят видеоклипове, за колкото се може повече хора", казва той.

След като прекарва няколко седмици в оптимизиране на сървърите на компанията, във връзка с необичайната задача, екипът му ефективно намаля времето, необходимо да се направи едно видео от 17минути само на една. Крайният резултат може и да не изглежда като най-точния поглед над активността ви във Facebook, от началото до края, но за повечето хора, това ще бъде приятна изненада.

Много неща се промениха за последните десет години, но едно нещо със сигурност не – Facebook е все още продукт на Марк Зукърбърг!

 


 

Вижте и нашата първа среща с Facebook Paper!

Тагове: