На IFA 2014 Sony представи множество нови продукти, които осигуряват уникални изживявания за потребителите в унисон с кредото на компанията „да вдъхновява и изпълнява стремежите и желанията на хората по целия свят и да създава емоционални ценности.”

На пресконференцията на Sony, Казуо Хирай – президент и главен изпълнителен директор на Sony Corporation, очерта най-новите достижения на Sony в областта на мобилните устройства, цифровите изображения, игрите и мрежовите услуги.

 

„С всеки един от най-новите ни продукти, ние в Sony се стремим да предоставим не просто нови функционалности, но на практика да променим начина, по който потребителите взаимодействат с технологиите, и начина, по който технологиите стават част от ежедневието им.

Ние не само искаме да отговорим на нуждите и очакванията им, но чрез  вдъхновените от Kando философията ни да ги водим напред емоционално и да изведем изживяванията им до нови висоти“, заяви Хирай.

 

По време на пресконференцията той представи и „Life Space UX” за първи път в Европа. Изцяло нов подход към потребителското изживяване и създаването на нови продукти, Life Space UX надгражда върху средата, в която потребителите живеят и работят,  за да могат да се насладят на съдържанието по-естествено и по изцяло нови начини. На IFA Sony демонстрира еволюцията на концепцията, представена за пръв път на международното изложение за потребителска електроника в Лас Вегас, през януари тази година.

Масару Тамагава, президент на Sony Европа, представи най-новата продуктова линия за Европа на Sony - 4K BRAVIATM модел с извит екран, преносими устройства като high resolution audio Walkman® плейър, и lens- style фотоапарати (фотоапарати тип обектив) с големи сензори за изображения.

Кунимаса Сузуки, президент и главен изпълнителен директор на Sony Mobile Communications, демонстрира как Sony събира и интегрира най-доброто от своите технологии в линията си мобилни устройства, водена от Xperia Z3, който се свързва с PlayStation 4 (PS4) или PS4 Remote Play приложение. Той обяви и най-новите SmartWear продукти на Sony, които се съчетават с мобилните продукти, за да могат потребителите да регистрират ежедневието си и да обогатят начина си на живот.

 

Другите продукти обявени от Sony на IFA в Берлин, включват:

s

Умни гривни SmartBand Talk, които могат да бъдат използвани в комбинация със съвместими смартфони, таблети и специални приложения, предназначени да регистрират ежедневните активности на потребителите чрез Lifelog.

 

Lens-style фотоапарати ILCE-QX1, DSC-QX30 и DSC-QX10

 

s

Новите Lens-style фотоапарати се свързват със смартфон чрез Wi-Fi и имат възможност да бъдат директно прикрепени към него или да бъдат използвани самостоятелно, за да могат потребителите да си правят автопортрети или други висококачествени снимки и видеоклипове от всякакъв ъгъл.

 

ILCE-QX1 е оборудван със същия APS-C CMOS сензор за изображения като безогледалните фотоапарати със сменяеми обективи на Sony, и може да прави висококачествени снимки с красиво дефокусиране, ясни нощни кадри с висока чувствителност и малко шум. Той осигурява и богати възможности за творческа изява благодарение на неговата съвместимост с Е-байонет сменяеми обективи, базирани на A байонет система.

DSC-QX30 предлага същото 30x оптично приближение, Sony G Lens, Optical Steadyshot и автоматичен фокус като Cyber-shotTM моделите на Sony и прави възможно заснемането на кадри, които не могат да бъдат уловени със стандартната вградена камера на смартфона – например далечни обекти без размазване на снимката.

В допълнение, DSC-QX10 се сдобива с 2 нови цветови вариации – медно и розово.

Благодарение на актуализациите на мобилното приложение на Sony PlayMemories MobileTM, времето за свързване, стабилността след създаване на връзката, функционалността и потребителския интерфейс са подобрени.

 

Action Cam Mini HDR-AZ1VR (Live-view Remote комплект)

 

d

Снимка Engedget

 

HDR-AZ1RV е екшън камера - разбирай създаден за заснемане на екстремни моменти от живота на потребителя - с малък и лек корпус с тегло от около 63 грама и само 2/3 от размера на настоящия модел HDR-AS100V, благодарение на новото дистанционно управление Live-view, оборудвано с GPS записваща функция. Тази екстремна камера може лесно да бъде прикрепена към спортно оборудване като велосипедно кормило или шлем и със своята 170° панорама да заснема изключителни, висококачествени видеоклипове на екстремни спортове като ски, сноуборд, планинско катерене, сърф и други. Тя може да се използва и за редица други цели като заснемане на пътувания (time-lapse), например.

HDR-AZ1R е съвместима с XAVC S(HD 50Mbps), което дава възможност за заснемане на висококачествено видео с малко шум, дори и при много динамични сцени. В допълнение, новото дистанционно управление Live-View  е с възможност за възпроизвеждане на запис и изтриване на файлове, съхранени на камерата.

Използвайки модела със софтуера за видео редакция Action Cam Movie Creator, потребителите могат да се насладят и на лесен и висококачествен видеомонтаж.

 

Разширяване на портфолиото High-Resolution audio продукти


d

Линията High-Resolution audio продукти на Sony извежда потребителите далеч над CD качеството, като компанията продължава да разширява портфолиото си, основно в сферата на лесно достъпните, преносими устройства. Осигурявайки все по-богато Hi-Res audio съдържание чрез Sony Music Entertainment (SME), Sony Group е посветена на активното разширяване на Hi-Res пазара, както от гледна точка на продукти, така и на съдържание.

d

Sony представи 7 нови продукта, включващи Walkman®, слушалки и един преносим усилвател, които допълват съществуващото портфолио от 32 Hi-Res audio съвместими продукта. NWZ-A15 Walkman е най-малкият и най-лекият в света Hi-Res съвместим цифров музикален плейър, който предоставя лесно достъпно и висококачествено слушателско изживяване. Sony също обяви и три нови модела Hi-Res audio съвместими слушалки за различните типове потребители – от тези, които търсят бързо и лесно висококачествено аудио забавление, до онези, които изискват наистина първокласно аудио изживяване.

 

Серия телевизори 4K Ultra HD BRAVIA® TV S90B (75/65 инча)


d

Серията S90B (75/65), съчетаваща извит LCD екран и мощна multi-angle live speaker система, са нови модели 4K Ultra HD BRAVIA® телевизори, които предлагат безпрецедентно ниво на визуално представяне. Тези продукти интегрират уникалните за Sony 4K процесор за изображения 4K X-Reality® PRO, технологията X-tended Dynamic Range и TRILUMINOS® Display с широка палитра от цветове, както и богат сърраунд звук, които пресъздава атмосферата от киносалона у дома.

Sony участва в различни инициативи, целящи да подобрят 4K зрителското изживяване вкъщи – някои от тях, съвместно с партньори, предоставящи различни услуги. Amazon.com, Inc. планира да започне да предоставя 4K съдържание на своята услуга за стрийминг "Amazon Prime Instant Video" от тази година в Съединените щати, Великобритания и Германия и 4K BRAVIA потребителите ще могат да се възползват от тази услуга.

 

Ново пространствено изживяване – “Life Space UX”: изцяло нови изживявания у дома


s

На международното изложение CES през януари тази година Sony представи Life Space UX – нова концепция, която почива върху пространството като такова, за създаване на изживявания. На IFA 2014, Sony демонстрира за пръв път в Европа своята линия продукти, които включват Life Space UX, както и концептуални модели и прототипи, които интегрират нови технологии. Тези концептуални модели включват LED крушка-високоговорител – стандартна електрическа крушка, която съдържа високоговорители и се свързва безжично със смартфон, за да трансформира целия дом в едно музикално пространство.

Sony ще покажат и компактен, водоустойчив  ultra short throw проектор с кубична форма, който поставен на вратата на хладилника или дори в банята може да прожектира изображение с приблизителен размер от 23 инча и може да бъде управляван с докосване.

4K Ultra Short Throw проекторът, който е първият от серията Life Space UX продукти на Sony, е планиран да бъде пуснат в продажба в Европа от лятото на 2015 г.

 

С новия Sound Bar HT-GT1 от Sony сте напълно готови за страхотно парти

s

 

Най-новият Sound Bar на Sony издига звука до невероятни нива, независимо дали гледате телевизия, любимия си филм или организирате парти в дома си.

Новият HT-GT1 добавя 260W 2.1-канален звук с мощен бас към филмите, игрите и любимите ви предавания. Дървените кутии на колоната и отделния субуфер са проектирани да заглушат вибрациите и резонанса и да гарантират постигането на истински Hi-Fi звук - ясен, чист и много мощен. Clear Voice технологията от Sony гарантира кристално чист звук на диалога, когато гледате филми или новини.

Свържете Sound Bar-а с телевизора си, добавете USB устройство, пълно с MP3-музика или закачете своя iPhone, iPad, iPod или MP3-плейър. Само едно докосване свързва Sound Bar-а безжично чрез Bluetooth с NFC-съвместими смартфони или таблети, за да се наслаждавате на своята музикална колекция с мощен и красив звук, без кабели, които да ви пречат. Дори можете да управлявате вашия Sound Bar чрез Bluetooth от телефона си, използвайки безплатното приложение на Sony SongPal за iOS/Android.

Вградените дръжки правят пренасянето на GT1 от стая в стая много лесно. Sound Bar-а се фиксира върху субуфера под перфектния ъгъл за звук, насочен директно към слушателите.

С бутона BASS BAZUKA може да усилите нивата на баса до екстремни граници и същевременно да запазите звука чист и стегнат. HT-GT1 изглежда точно толкова див, колкото и звучи – с цветни LED светлинни ефекти, които пулсират в синхрон с музиката, за да създадат ваше собствено изключително светлинно шоу.

Ако вече притежавате мини аудио система от Sony, Sound Bar се свързва директно чрез удобната Party Chain функция, за да добави истинска звукова експлозия, когато слушате любимата си музика.

Новият HT-GT1 Sound Bar от Sony ще се продава в Европа от октомври 2014г.

 

Виж още: IFA 2014: Sony представи три нови смартфона от семейството на Xperia - E3, Z3 и Z3 Compact

Тагове: