На стартиралото днес изложение за потребителска електроника IFA 2014, Sony обяви третото поколение на своя умен часовник - SmartWatch 3, който идва с Android Wear.

Sony SmartWatch 3 има 1.6-инчов TFT LCD дисплей с резолюция от 320x320 пиксела. Оборудван е с четириядрен процесор, работещ на 1.2GHz, 512MB оперативна памет, 4GB вътрешна памет за съхранение на файлове и 420mAh батерия.

Новият умен часовник на Sony е един от малкото, които могат да се зареждат чрез microUSB порт. Освен това е водоустойчив и поддържа стандарта IP68.

Дори и без вашия Android смартфон, SmartWatch 3 е забавен и полезен аксесоар с впечатляващи самостоятелни функционалности. Вграденият микрофон, акселерометърът, компасът, жироскопът и GPS сензорната технология осигуряват по-точно и по-цялостно проследяване на ежедневието.

Умният часовник поддържа NFC и Bluetooth 4.0 и се очаква да излезе тази есен. Той ще бъде достъпен във варианти Класик (черен) и Спорт (лайм), с допълнителни цветни ленти в розово и бяло, достъпни след пускането му пазара.