Yoga Book за пореден път демонстрира как трябва да изглежда и работи един таблет - с невиждани досега характеристики като клавиатурата Halo и стилус, който може да пише както на хартия, така и на екран.

Lenovo показва новия Yoga Book - 2 в 1 таблет за продуктивност и креативност

Yoga Book е най-тънкият и най-лекият 2 в 1 таблет в света, създаден да осигури ненадмината продуктивност, докато сте в движение. Задачата на Yoga Book е да отговори на най-голямото предизвикателство, пред което са изправени потребителите - съчетаването на продуктивност и забавление в едно устройство. Този таблет изглежда и работи като никой друг.

Досега използвахме таблетите за цели, за които те не са предназначени. Когато става въпрос за работа, това може да бъде изключително неудобно - например да пишете или да използвате стилус на тъчскрийн, докато сте в движение. Yoga Book решава този проблем, като взима всички характеристики, които правят един таблет невероятен - преносимост, издръжливост на батерията и голям набор от приложения - и ги съчетава с възможност за висока продуктивност благодарение на уникални хардуерни и софтуерни разработки като:

 

  • удобната Halo клавиатура
  • стилуса, който пише и на екран, и върху хартия
  • Book UI технологията

 

“Приемаме предизвикателството да предефинираме продуктовата категория на таблетите, тъй като сме наясно, че потребителите вече обичат да комбинират работата и забавлението. Ето защо се нуждаят и от устройство, което може да прави същото” - каза Джеф Мередит, вицепрезидент и генерален мениджър, Android и Chrome устройства, Lenovo. “Yoga Book предоставя възможността не само за писане с клавиатура, но и ръкописно, с писалка с истинско мастило, съчетани в елегантен и стилен, лесен за употреба таблет. Вярваме, че нашият уникален дизайн ще предложи на почитателите на 2 в 1 устройствата таблет, който преобръща тенденциите.”

Ултратънък и лек

 

s


Със своите две части, които се отварят под формата на ултратънък ноутбук, Yoga Book е несравнимо елегантен - на светлинни години от таблетите, които сте свикнали да използвате у дома или в движение. Най-тънкото 2 в 1 устройство в света е с дебелина от едва 9.6 мм при затворено положение и 4.05 мм в най-тънката си част. Тъй като е и най-лекото хибридно устройство, Yoga Book тежи едва 690 г, конкурирайки преносимостта на смартфон, за да го носите навсякъде със себе си точно като книга. Благодарение на този дизайн, 15-часовата издръжливост на батерията и въртящата се на 360 градуса панта, наподобяваща стилна часовникова верижка, Yoga Book може да свърши вашите спешни задачи навсякъде - по време на пътуване, в претъпкана стая или на опашката в магазина. Ако пък не ви се работи особено, винаги имате подръка един превъзходен таблет, за да се забавлявате с 10.1” IPS FHD екран, висококачествено Dolby Atmos аудио и 64 GB памет.

Halo клавиатура

 

s


Тъчскрийн клавиатурата с подсветка, която съчетава софтуер и хардуер в един съвършен интерфейс от ново поколение, е това, което прави Yoga Book едновременно толкова продуктивна и елегантна. Тъчскрийнът целенасочено е направен от стъкло не само заради усещането за здравина, но и заради матираното покритие, което дава възможно най-доброто изживяване при писане. Това не само е клавиатура с класически бутони, а е клавиатура от ново измерение, която се появява почти магически върху единия панел на Yoga Book, и то само когато е нужна. Тя се адаптира към навиците за въвеждане на потребителя чрез специализиран софтуер и по този начин постепенно редуцира грешките и значително увеличава скоростта на писане, приближавайки я до тази на традиционната клавиатура.

Истинска писалка стилус с два начина на употреба

 

s

 


Здравата повърхност на клавиатурата предоставя допълнителни възможности за работа в комбинация със стилус. Сега можете да пишете с писалката, която съдържа истинско мастило, както на хартия, разположена върху панела, така и върху самия панел. Писалката е разработена на базата на Wacom feel IT технологията, която използва фини електромагнитни сензори, за да цифровизира написаното в реално време и да го запамети с приложението на Lenovo за съхранение на бележки.

Клавиатурата и стилусът пресъздават естественото усещане за писане върху хартия, а ръката не закрива екрана по време на работа, освен ако не предпочитате да пишете и директно върху него. Стилусът притежава прецизността на молив или четка за рисуване с 2048 нива на натиск и 100-градусов ъгъл на засичане. А най-хубавото е, че не трябва да го зареждате или заменяте. Стилусът няма нужда от батерии, а мастилото се зарежда със стандартни пълнители, както при обикновените химикали. 

Book потребителски интерфейс и стилна панта

 

s

 


Като 2 в 1, който хармонично съчетава хардуер и софтуер, Yoga Book е таблет, подходящ за работа и забавление благодарение на т.нар. Book потребителския интерфейс и специално адаптираната Android 6.0 операционна система, които дават най-доброто от лаптопите и таблетите. Интерфейсът позволява лесното използване на няколко приложения едновременно, като пинвате, минимизирате и отваряте множество прозорци, следите развитието им, шорткъти и комбинации от бутони в таскбара. Всичко това става неусетно благодарение на мощния Intel Atom X5 процесор и 4 GB памет. Почитателите на Windows също няма да останат разочаровани, тъй като Yoga Book се предлага и с Windows 10.

 

Комбинацията от магнезиеви и алуминиеви сплави превръща Yoga Book в здраво устройство, което определено привлича погледа. Както и останалите устройства от Yoga серията, този таблет също идва с отличителната панта, наподобяваща стилна часовникова верижка. Този път обаче тя е по-малка и притежава специално разработени елементи с по 3 оси и 130 различни части, създадени от 5 различни материала. Лабораторно тествана повече от 25 000 пъти, Yoga Book гарантира неусетно преминаване между четирите режима - за сърфиране в мрежата, гледане на видео, създаване на съдържание и въвеждане с клавиатурата. Yoga Book с Android се предлага в златно и опушено сиво, а тази с Windows в карбоново черно.

 

Още от IFA 2016: Нов хибриден лаптоп Lenovo Yoga 910 и Yoga Tab 3 Plus таблет с Android 

Тагове: