На 21 октомври се проведе скромната церемония по награждаването на победителите от конкурса на Canon „Летни истории 2017” за България. Събитието беше организирано в уюта на галерия SOHO Sofia, a в него взеха участие рекордните 1400 участници от цялата страна. Тази година слогaнът на конкурса беше Live for the story ("Живей за историята"). Запечатай любимия си момент от лятото с фотоапарат и после разкажи преживяването си в кратка история пък беше единственото правило. Любителите на фотографията показаха страхотни кадри. Някои смешни – в тон с лятното безгрижие, а други ни отведоха до най-далечните кътчета на Земята – Занзибар, Фиджи, Южна Африка. На море или на планина, в комфорта на дома или на приключение по пътя, фотографиите изненадаха с многообразие и артистичност, а кратките истории, написани от авторите, оставяха присъстващите с усмивки или сълзи. Представителите на журито разказаха за трудността при избор на победител и показаха финалните 8 кадъра, които са избрали като най-впечатляващи. Портретната снимка на Дария Симеонова и личната й история за любовта към близките беше избрана за победител на тазгодишния конкурс и тя бе наградена с ваучер за пътуване на стойност 10 000 евро. 

В контекста на Live for the story бе демонстрирана и облачната система за съхранение на снимки – Canon Irista. Безплатната за използване апликация предлага начални 15 GB пространство за запазване на фотографии, без загуба в качеството им, с лесно комбиниране и пренасяне на снимки от други платформи като Google, Facebook и Flickr.

Снимката на Дария, както и други от избраните фотографии и техните истории ще са изложени в галерия SOHO Sofia до края на следващата седмица. После се очаква да започне пътуващата изложба и те да бъдат показани в Пазарджик, Пловдив, Бургас и Варна. Повече информация можете да намерите тук, както и да разгледате снимките от конкурса и техните истории.