Microsoft България и Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия стартираха програмата "Модерният бизнес" днес. Началото й бе дадено от министъра на икономиката Божидар Лукарски на пресконференция в София. Програмата е насочена към инвестиране в по-добра конкурентоспособност, гъвкавост и ефективно управление на бизнеса на малките и средните предприятия. Срокът на кампанията е до края на юни 2016 г., като в нея могат да участват фирми с до 250 служители.

С програмата фирмите ще могат да получат безплатно внедряване на Office365, както и обучение на служителите и консултации за IT екипите, така че да могат да се възползват напълно от възможностите и функциите на пакета услуги. В рамките на програмата партньорите ще осигурят на предприятията и лекции в подкрепа на конкурентоспособността и бизнес планирането. Те ще са базирани на установени нужди на малкия и средния бизнес у нас и ще са в синхрон с политиките на правителството за подкрепа на тези фирми.

По време на откриването министърът на икономиката Божидар Лукарски заяви, че "особено се радва, че програмата "Модерният бизнес" е насочена към малките и средните предприятия". „Развитието на съвременния бизнес несъмнено е свързано с онлайн комуникациите. Бизнесът реално не може да съществува без ИТ решенията и формирането на модерна инфраструктура. Тази закономерност започва да се проявява първо в големите компании, но все повече и по-разумно се установява и в малките и средните предприятия“, допълни изпълнителният директор на Microsoft България Петър Иванов

В рамките на програмата Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия (ИАНМСП) съвместно с Microsoft България ще направи серия от срещи с представители на малкия и средния бизнес. Те ще бъдат в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и Русе, като целта им е фирмите да се запознаят с предимствата на програмата "Модерният бизнес". Те ще могат да заявят интереса си към програмата чрез сайта на ИАНМСП или на moderenbiznes.bg до 30 юни. Там фирмите ще могат да оставят контактите си, за да получат персонализирано предложение, отговарящо на нуждите им, както и да намерят списък с партньори, работещи по програмата.

 

Прочетете: Windows 7 и 8 няма да работят на устройства с нови процесори

Тагове: