Умните аксесоари навлизат все по-бързо в живота ни. Sony също представиха своята визия за умен аксесоар, който да ни помага в следенето на активността ни.

Тази сутрин на сцената на MWC 2014, главният изпълнителен директор на Sony, Кунимаса Сузуки, каза следното: „На CES 2014 представих SmartWear изживяването като израз едновременно на емоция и движение – да се движиш и да бъдеш движен. Сега ние можем да разкрием, какво точно означава това, когато пуснем нашите първи продукти на пазара тази пролет – SmartBand и неговото иновативно ядро, отиват отвъд фитнес проследяването, за да добавят цветни и приятни забавления в ежедневието на потребителите. Забавлението е част от облика и характерна черта на Sony – то е наша култура“.

Според Sony, SmartWear изживяването е ново за потребителите и прави ежедневието им по-забавно и по-пълноценно. То се гради на три опорни стълба: “Lifelogging” (водене на дневник в реално време), “Wearing Smart” (стилен външен вид) и “Life tools” (функции за управление на ежедневието).

SmartBand - Гъвкав стил технология, която можете да носите и да използвате по свой начин


SmartBand е устройство, което може да се носите 24/7 и то е изцяло водоустойчиво (с IP582 сертификат), въпреки че има открит Micro-USB порт. Неговата изработка, тяло и цветова гама гарантира, че може да го носите, както пожелаете, за да се впише във вашия стил на живот.

Първоначално SmartBand ще е наличен в черно, а след пускането му на пазара на разположение ще имаме разнообразие от ярки цветове, включително специална лимитирана серия, посветена на предстоящото световно първенство по футбол в Бразилия.

Технологията в SmartBand (SWR10) си комуникира с приложението Lifelog и вашия Android смартфон чрез Bluetooth и NFC. Когато е извън обхвата на вашия смартфон (до 10 м), вибриращ сигнал ще ви предупреждава за това. SmartBand също така измерва вашия режим на сън, за да ви събуди в оптималното време. А когато получавате обаждания, съобщения, харесвания и туитове, SmartBand ще ви уведоми отново чрез вибрация.

Той също така може да бъде използван за възпроизвеждане, спиране и пропускане на песни в приложението WALKMAN чрез натискане на бутон и потупване на гривната.


SmartBand SWR10 ще е налична за продажба от март 2014 в над 60 пазара по света

 

Приложението Lifelog – комуникацията и забавленията са на върха на нещата, които са важни за вас


Приложението Lifelog на Sony се обединява със SmartWear изживяването, за да можете да преоткривате миналото си, да се наслаждавате на настоящето и да се вдъхновите за бъдещето. Заедно със SmartBand, Android приложението ще ви помага да улавяте лесно ежедневието и забавлението – местата, които посещавате, музиката, която слушате, игрите, които играете, книгите, които четете – и ще ви ги представи в красив визуален интерфейс.

Можете да видите колко активни сте били, къде сте ходили, какви снимки сте направили и как сте общували със света. Lifelog също така ви помага да си поставите цели, да проследявате напредъка си и да съставите препоръки, за да си помогнете при формиране на бъдещи решения.

Свързването със SmartBand и ядрото е изключително лесно – просто „едно докосване“, за да се сдвоят чрез NFC или Bluetooth, и регистрация чрез Sony Entertainment Network или Google акаунт.


Приложението Lifelog ще е налично в Google Play Store от март 2014 г.

 

 


Като цяло SmartWear изживяването е изградено на отворен принцип и Sony работи с творци от света на модата, дизайна, както и разработчици, за да предложи на потребителите по-голям избор.