Какво трябва да има в един денс клуб, за да е най-високо технологичният в България? Възможно ли е той да се случи в условията на икономическа и политическа криза? И как Шумен се превърнa в най-актуалната клубна дестинация у нас?

 

Отговорите на тези въпроси се крият в амбицията на екип от професионалисти за драстична промяна в клубния живот, която доведе до откриването на Club Sound на 1 март. Още в зародиш, това най-ново място в бедната ни клубна карта, започва да отговаря на условията, необходими за едно наистина върховно клубно преживяване във всички аспекти.

 

 

Предпоставки за перфектен звук

Началото на историята се започва в стар кино салон, в който повече от шест месеца течеше усилена строителна дейност по превръщането му в съвременен център за клубна култура. Архитектурата, която се състои от малка и голяма зала е повече от подходяща, защото позволява успешното провеждане на събития с различен мащаб и натюрел. Интериорът носи уют без клишета, а аудио и визуалната техника от най-ново поколение дава възможност за максимално разгръщане на творческия потенциал на артистите и трансформацията му в уникално денс развлечение.

 

Звуковият разкош е основен акцент в клуба, както става ясно от името му. За постигането му, собственикът Свилен Димитров приема идеята за система изцяло изградена с продукти на Martin Audio аналогично на най-добрите клубове в света. Той споделя: „Изборът на техника е от решаващо значение за бъдещето на всеки клуб. За това инвестирахме в най-доброто, като се обърнахме към екипа на Империя АВ. През последните 10 години Martin Audio имат най-много успешни клубни реализации, без да включваме в това число Ministry of  Sound, където системата е без аналог."


Техника на световно ниво

В основата на звука на голямата зала са четири тонколони W8VDQ, заложени  в концепцията на революционната серия MLA (многоклетъчен линеен  масив) на Martin Audio, която вече спечели престижната награда "Parnelli" в категорията "Озвучаване", както и награди от най-престижните професионални аудио форуми PLASA и Musikmesse. Бас секцията се състои от четири броя WS218X. Всички те са "задвижени" от шест двуканални цифрови усилватели с микропроцесорно управление MA5.2K, които освен с чудовищна мощност и невероятно прецизна и детайлна звукова картина, изненадват с компактни размери и стряскащо ниско тегло: 5200 вата при 8 килограма.

 

Визуалното пиршество е обосновано от сложния алгоритъм и мощен ефект на прогресивното LED осветление от 12 мака, 8 скенера и 24 прожектора със сумарен светлинен поток от 200 000 лумена в над 16 000 000 цвята. Класическата еднометрова диско топка е задължителна част от светлинното шоу. Хитът в него безспорно е единственият в страната ни многоцветен лазер с реална мощност 4000 mW, тунинговани сканиращи мотори със скорост 80 000 точки в секунда, RGB диоди и оптична маса за постигане на всички най-сложни и впечатляващи ефекти, допълнен от огледална система за многолъчево шоу. Той е произведен в Германия от дългогодишния световен лидер Tarm Showlaser в унисон с най-високите изисквания за технология и безопасност на моделиране на класическите и 3D сцени. Наред с клиенти на фирмата, като Pirelli, Breitling, Pink Floyd, Уитни Хюстън, Samsung, Mercedes и Султана на Бруней, Club Sound се нарежда сред амбициозните претенденти за върхови постижения в атракциите с лазерно шоу.

 

DJ техниката също е от най-ново поколение. Плейъри CDJ-2000 на Pioneer са предпочитани от повечето артисти заради възможността за работа с широк диапазон от професионални памети, контролери и софтуер, както и поради прецизното си "четене". Тe са окомплектовани с цифровия миксер на Pioneer DJM-2000. Мониторната система е изключително комфортна-две тонколони F15+ от серията Blackline, които с лекота предават на DJ-я енергията и атмосферата на дансинга.

 

Малката зала е на нива, предлага по-малко звуково налягане и повече "chill" привкус, но и тук компромис с качеството на звука не е предвиден. За него се грижат четири тонколони от модела AQ8 на Martin Audio и двe нискочестотни  AQ212. Системата е окомплектована с усилватели MA3.0 и MA2.0 на същия производител. Два плейъра CDJ-850 и отново миксер DJM-2000 на Pioneer допълват аудио пъзела.

 

Звездни гости на Club Sound

Удоволствието и честта да работи за първи път с този аудио-технологичен хит имаше техно звездата от Франция DJ Maverickz, който разтресе Шумен в нощта на откриването на клуба. След разходка по дансинга, той с откровено възхищение заяви пред камерата на musicshop.bg:"Алхимията между звук и светлини точно тук в Club Sound е буквално впечатляваща. Наистина съм силно очарован от инсталацията на това място!". Вижте цялото интервю с DJ Maverickz.

 

Родната клубна легенда DJ Steven от Metropolis беше вторият гост на клуба. След сета си, в компания от приятели и фенове, обобщи предимствата на озвучаването на Martin Audio в Club Sound: "Досегашната система номер едно в България е много назад в показателите си в сравнение със системата тук!". След това признание, ръководството на клуба с гордост пое щафетата на лидер в бранша.

Тагове: