Както очаквахме, по време на пресконференцията си на WWDC, Apple представи новата версия на OS X - Mavericks. Платформата е изпълнена с редица нови възможности и функции.

10.9 е изключително добре оптимизирана за максимално добра производителност и минимална ел. консумация. Благодарение на App Nap и компресирането на неактивната RAM памет, Mac-овете с Mavericks би трябвало да работят много по-бързо и продължително. Новата версия на Safari пък се представя по-добре от Chrome и Firefox в редица JavaScript тестове и има задълбочена Twitter интеграция.

Apple Maps вече има приложение за Mac, от което може да изпращате локации директно към iPhone-а си. Системата за нотификации Notification Center също е значително подобрена и позволява отговор на съобщения и мейли директно в поп-ъп баджа в горния десен ъгъл. Налична е и опция за изпращане на нотификациите от iOS устройства към Mac-а ви. iCloud for Keychain може да синхронизира пароли и лични данни между всички ваши Apple устройства, стига да използвате Safari.

Поредното приложение, което получава OS X версия, е iBooks. Функционалността не се различава от тази на iOS версията. Слуховете за плосък дизайн постепенно се потвърждават, текстурите и тежките сенки и ефекти са минало, а Крег Федериги дори се шегува, отбелязвайки, че приложението Calendar не пада от екрана, макар да няма шевове.

Тагове: