На 26 - 27 юни ще се проведе юбилейното, десето издание на Webit.Festival Europe - мащабният форум за иновации, инвестиции, дигитална икономика, политики и предприемачество. И тази година фестивалът ще събере бизнес лидери и иноватори, инвеститори и други специалисти от Европа, а видео поканата към посетителите идва директно от хуманоидния робот София, създаден от Hanson Robotics.

Във видео посланието си София казва: „Нямам търпение да се срещнем на Webit.Festival Europe в София - дигиталната столица. Радвам се, че имам възможността да говоря пред повече от 7000 гости, присъстващи и участващи на фестивала, сред които са министри, бизнес и академични лидери от целия свят, с които ще се съберем, за да преоткрием бъдещето на Европа!". София ще бъде специален гост на Webit.Festival Europe за юбилейното му издание. Един от най-прочутите роботи в света ще стане част от форума и посетителите ще могат на живо да се убедят каква забележителна изразителност, естетика и интерактивност притежава роботът.

Сред вече потвърдените лектори на фестивала са носителката на Нобелова награда за мир Тавакол Карман, Морис Леви - председател и изпълнителен директор на Publicis Groupe, Карлос Моедас - комисар по научните изследвания, науката и иновациите на Европейската комисия, и проф. д-р Удо Хелмбрехт - изпълнителен директор на Агенцията на Европейския съюз за мрежова и информационна сигурност (ENISA). Там ще бъдат и Шарън Бъроу -  генерален секретар на Федерацията на профсъюзите, Мари Кивиниеми - зам. генерален секретар на Организация за икономическо сътрудничество и развитие, Мат Бритин - президент за Европа бизнес операции на Гугъл, Андрю Цао - изпълнителен директор на Silicon Valley Bank, и още много други. Посетителите ще имат възможност да избират между 10 паралелни, тематични конференции, а темите обхващат здравеопазване, дигитални умения, образование, технологии, роля на жените в бизнеса и политиката, медии през XXI век и инфраструктура. Тук ще намерите информация и билети за фестивала.

Тагове: