Днес бяха демонстрирани новите лаптопи Sony VAIO, като представители на компанията акцентираха върху три ключови серии. Първият анонс беше за VAIO Fit 15, 15.5-инчов ноутбук, подходящ за максимално широк кръг от потребители. Моделите идват с алуминиев корпус, сензорен Full HD дисплей и силен, чист звук. Разбира се, всичко това е изградено върху мощен хардуер, способен да възпроизвежда и най-тежката мултимедия. Всички нови VAIO Fit включват технологията Near Field Communication (NFC), опростяваща Bluetooth свързаността с други устройства и скоро ще позволява прехвърляне на файлове. Просто докосвате вашите NFC тонколони или слушалки към VAIO Fit 15 и се получава моментално свързване – без кабели, без объркващи настройки, без трудности.

Достойният наследник VAIO Duo 13


Миналогодишният хит VAIO Duo 11 през тази година e осъвременен с по-голям 13-инчов дисплей, като е запазен уникалният Surf Slider дизайн, чрез който безпроблемно трансформирате хибридното устройство от таблет в ултрабук и обратно. С цифровата писалка можете да рисувате, скицирате или въвеждате ръкописни бележки. За да не я губите или забравяте, за нея е предвидено специално място в корпуса, което дори има вграден сензор - в момента, в който извадите писалката, можете да зададете коя програма да се активира. Алтернативна форма на управление, освен обичайната с клавиатурата, е с директна работа върху сензорния екран.

VAIO Duo 13 идва с 8-мегапикселова Exmor RS камера и вграден 3G модем с поддръжка на LTE технология за мобилен интернет. Бизнес потребителите ще останат доволни и от възможността за получаване на имейли и други съобщения дори когато устройството е в режим на готовност.

VAIO Pro 13 - най-лекият ултрабук


13.3-инчовият ултрабук VAIO Pro 13 към днешна дата е най-лекият в света - теглото му е само 1.06 кг с батерията. Това е постигнато с изработка на корпуса от леки, но изключително издръжливи въглеродни влакна. И при този модел можете да разчитате на удобна работа директно върху сензорния дисплей. Режимът ClearAudio+ ви позволява да избирате от четири различни предварително зададени настройки, за да намерите тази, която отговаря най-добре на музикалните ви вкусове, или пък да променяте настройките на еквалайзера и звуковите ефекти.

Благодарение на опита на Sony с BRAVIA, TRILUMINOS дисплеят за мобилни устройства предоставя по-богато и естествено визуално изживяване с наситени и живи цветове. Енджинът X-Reality за мобилни устройства анализира всяко изображение, замества липсващите пиксели и оптимизира качеството за най-ясните и контрастни видео клипове. В тази серия също можете да се възползвате от лесно и бързо свързване с други устройства чрез NFC.