Напиши думата, която търсиш и натисни Enter

Остават буквално само няколко дни преди "затварянето на вратите", когато предаването на предложения ще приключи, а всичко ще бъде предоставено на международното жури за оценка. Така че не се бавете и изпратете вашите проекти за участие в конкурса, като кликнете на този линк: competition.adesignaward.com. Срокът за предаване е 28 февруари! Резултатите и победителите ще бъдат обявени на 15 април 2024 г. - очаквайте специална публикация с тях!

A' Design Awards е едно от най-престижните и влиятелни признания за дизайн в света, където дизайнери от целия свят се събират всяка година, за да бъдат признати и оценени от голямо жури, включващо известни учени, водещи журналисти и професионалисти от областта на дизайна. Нашата мисия е да създадем глобално признание и разбиране за добрия дизайн и да вдъхновяваме дизайнерите да разработват продукти и проекти, които не само са функционални, но и предвиждат напредъка в обществото.

Спечелването на A' Design Award & Competition, което е независимо и експертно признание за дизайн, допринася за корпоративната репутация и имидж на марката. Участието в A' Design Award & Competition осигурява ценна обратна връзка и опит. Победителите в A' Design Award гордеят се със своите ексклузивни трофеи и сертификати за отлични дизайнерски постижения, които им гарантират престиж и статут на експерти.

За повече информация относно организацията, историята, участниците и самите награди моля, посетете следния линк: www.whatisadesignaward.com

Накратко за категориите

A' Design Award и конкурсът сa организирани в цели 100 основни категории. По този начин всеки от вас може лесно да намери своето място, вместо да се притеснява за своята област в която твори. Ето няколко страници с групирани категории:

Награди за индустриален дизайн

Награди за архитектурен дизайн

Награди за продуктов дизайн

Награди за комуникационен дизайн

Награди за дизайн на услуги

Награди за моден дизайн

Още страхотни категории награди за дизайн можете да разгледате на competition.adesignaward.com

 

Придобивките за наградените са толкова много!

Победителите в A’ Design Award гордо могат да показват своите изключителни наградни трофеи и сертификати за отлични постижения в дизайна, които им осигуряват престиж и експертен статус. Спечелването на A' Design Award дава много предимства и привилегии на наградените участници: комплект на победителите, включващ наградния трофей, годишник, отпечатан сертификат в метална рамка, ръководство за победителите, безплатна покана за гала вечеря за двама в церемонията по награждаването, безплатно участие и разпределяне на пространство в изложбата на победителите, безплатни обяви за продажби в SaloneDelDesigner, безплатно използване на услугите DesignMediator, включване в BuySellDesign Network, лицензиране за цял живот на логото на победителите, дизайн на плакати А2 и много други. Ето и още ползи за победителите в A' Design Award & Competition:

Ползи за марки, бизнеси и компании

Ползи за дизайнери, архитекти и художници

Ползи за академичните среди, университетите и институциите

Ползи за държави, търговски организации и неправителствени организации

Ползите, които всеки победител получава, са адски много на брой – близо 60! Сред тях са

Обширна PR кампания
Подготовка на съобщения за пресата
Разпространение на прессъобщения
Отразяване в известни списания
Отразяване в блогове
Включване в бюлетини
Награден трофей
Сертификат за победители
Сертификат за изложба
Значки за победителите
Лого на носителя на награда за дизайн

И още много, много ползи, всички от които можете да намерите тук - A' Design Award and Competition - Design Prize (adesignaward.com)

 

Вижте няколко интересни кадъра от миналогодишното изложение на победителите

Не пропускайте шанса си да бъдете сред щастливите победители и запечатайте завинаги своите усмивки на фотографските кадри.

Не забравяйте, че предложенията ще бъдат оценявани от уважавано международно жури от академици, професионалисти в областта на дизайна и членове на пресата, чиито членове може да видите на този линк - competition.adesignaward.com/jury.html

А сега разгледайте няколко прекрасни снимки от изложението през миналата година. Галерия от всички красиви предложения може да намерите на този линк - Gala-Night & Award Ceremony Photos & Images 2022 - 2023


 

 

Няколко красиви дизайнерски решения на победители от предходни години

Както винаги по традиция ви предлагаме да разгледате и няколко вече спечелили награди продукти и предложения от дизайнери в предходни години. Надяваме се те да ви вдъхновят и да подсилят решението да вземете участие в тазгодишните награди.

 

Grace Lounge Chair 

3D отпечатана структура. Използваният материал се нарича Tusk SolidGrey3000 и е първият в света материал за стереолитография, който съчетава висока степен на твърдост с висока устойчивост на удар. Столът е тестван от 2000N до 6000N натиск. Тъканта, използвана за ръчната тапицерия, е Tonus 4, цвят 0610, на Kvadrat поради нейната гъвкавост и издръжливост. От външната страна на конструкцията е използвана високоеластична пяна за допълнителен комфорт.

by Daniel Devadder 

 

Nikao Side Table  

Nikao Side Table е елегантна, дръзка и авангардна мебел, базирана на еволюционна концепция или кръгли и цилиндрични геометрии, които се трансформират, за да се адаптират към определена среда и функция. По този начин се решават както структурата, така и полезността, като се запазва първоначалната същност на изделието и то се превръща в по-сложен и органичен обект.

by Pablo Vidiella

 

Arena Shumen Multifunctional Sports Hall  

Да, това е дело на наш, български дизайнер - Калоян Колев. Арена Шумен е реализация на сложна, функционална гъвкавост в разпознаваема архитектурна форма. Теренът е отлично свързан с градската структура и е предвиден да бъде част от нов, жизнен, вторичен градски център с площ 55 дка, с хотелски комплекс, жилищни сгради, търговски обекти, открити детски и спортни площадки и др.

by Kalloyan Kollev

 

Lens Series Furniture  

Серията Lens Furniture разделя светлината и сянката чрез два допълващи се цветни акрила по лек, прост и всеобхватен начин. Дебелината и ъгълът на един и същ материал са проектирани до степен, че да се възпроизведе визуалният ефект на светлината и сянката, генерирани от лещата. Тази серия, която се състои от инкрустирани акрил и метал, прави комбинацията от мебели гъвкава и доставя артистично удоволствие в домашния живот.

by Eva Liu

 

Shguijiu Dian Baijiu Packaging  

Като подарък от висок клас Baijiu, представящ Шанхай в темата за отваряне на бъдещето, творческият дизайн е осветен от Шанхайската кула, най-високата сграда в Китай и третата в света. В дизайна на външния вид е приложена кръстосана и футуристична архитектурна естетика, която е смел опит и иновация в традиционната китайска индустрия Baijiu и може да мотивира повече млади хора да дойдат и да опитат, подчертавайки творческата тема на бъдещето.

by Liang Chen

 

Qingjiu Packaging  

Дизайнът на формата на бутилката е вдъхновен от благородния и елегантен темперамент на източните и западните жени. Динамичната текстура на горната част на тялото, която контрастира с долната част, също допринася за динамичната красота на цялата бутилка. Структурата на кутията е сегментирана от извивките на женското тяло, като оставя място за въображението на потребителя. Прилагат се абстрактни техники, за да се изрази благородната и елегантна жена.

by Shenzhen Jinjia New Smart-pkg Co., Ltd

 

Co-Grain Bird Feeder Cereal Pack 

Co-Grain е иновативна опаковка за зърнени култури, придаваща нова възможност на опаковката. Когато хората си купят зърнената закуска и се приберат у дома, ако не успеят да я довършат в рамките на срока на годност, могат да превърнат опаковката в обикновена хранилка за птици, като следват инструкциите в упътването и я поставят в гориста местност близо до дома си, в парк или на други места, посещавани от птици, за да им осигурят част от останалата зърнена закуска.

by Lide Ma, Zhiyi Zou and Yuxuan Mao

 

Il Pausa House Private Home 

Геометричното изследване на морфологията на Il Pausa има за цел да увеличи максимално начина на живот на клиента, като серия от изчислени геометрични и скулптурни намеси по фасадата използват напрежението между конфликтните елементи. Вътрешните зони са проектирани така, че да имат по-голяма плавност в прехода между пространствата както в хоризонталните, така и във вертикалните елементи. Il Pausa е проектиран с намерението да посрещне всички посетители още на входа.

by Revano Satria

 

The Circle Xinqiao Expatriate Children School  

Като първото международно училище в новата зона на летището в Хефей, то включва детска градина, начално училище и средно училище. В отговор на голямата гледка към парка и езерото от западната страна, както и на овалната форма на терена, сградата се отваря към парка в прегръщащ жест. Тя по иновативен начин прави така, че всички видове училищен живот да се въртят около централното динамично пространство. Интегрира източната философия на равенството в архитектурната форма и условията на живот.

by Coast Palisade Consulting Group Ltd.

 

RO54 Single-Family House 

Вдъхновена от автомобилната индустрия архитектура на две нива с централно свързващо стълбище, което позволява слънчева светлина и визуална връзка с най-дълбокото ниво. Динамична конзола на втория етаж, създаваща входна козирка и сенчеста прелюдия. Плавност на циркулацията и отворени етажни планове, които позволяват пренареждане на мебелите и интериорната декорация. Съответствие на външната форма и вътрешната обвивка. Голяма зала в сутерена с музейно качество.

by Arshia Mahmoodi

 

Vicutu Concept Flagship Store 

Концептуалният магазин за модната марка VICUTU архитектурно и пространствено претворява основните елементи на марката чрез изследване, манипулиране и преоткриване. Атрибутите на облеклото на модната индустрия са интерпретирани чрез футуристична визия и изискан архитектурен език, като предоставят на клиентите уникално изживяване, оставайки верни на израза на материята, кройката и качеството на модата. Подобно на естеството на ушиването на плоски тъкани в триизмерни облекла, конструкцията на фасадата идва от иновативен производствен процес на огъване и огъване на алуминиеви листове в двойно извити геометрии.

by Antistatics Architecture

 

Urban Garden Residential Villa 

Къщата е разположена на тесен правоъгълен парцел от 460 кв.м с дълбочина два пъти по-голяма от тази на фасадата и е изложена на улиците само отпред и отзад. Вилата е проектирана като градски вертикален обем, който използва фасадите си като екрани, за да създаде усещане за уединение в гъсто населен квартал. Възприемайки условията на терена, сечението на къщата е основен инструмент за проектиране с множество пробиви, предназначени да пропускат светлина.

by Nour Saccal

 

 

Ambilight Clinic 

Това е медицинска клиника за красота. Дизайнерите се стремят да създадат лека, елегантна и деликатна среда за лечение. Като се има предвид, че целевата група клиенти са предимно жени, те са добавили повече мека светлина и ефекти на сенките, така че пациентите да могат да облекчат умората и да се отпуснат.

by Mark Han

 

Royal Palace Atrium 

Традиционният интериорен дизайн е вдъхновен от френския стил в европейския декор от XVII и XVIII век. Основните елементи на дизайна по отношение на функцията и формата са взети под внимание и на тази основа са определени основните линии на дизайна, за да се създаде усещане за хармония. Взема се предвид изборът на мебели, осветление и декорация, които да съответстват на дизайна.

by B5 Design

 

 

Blue Phoenix Sculpture 

"Син феникс" е скулптура от преплетени алуминиеви части, покрити с рисунка от дигитален печат. Създадена в разгара на пандемията от коронавирус и глобалния конфликт, тя възхвалява живота и прогреса в смутни и непредсказуеми времена. Използва въртяща се структура, сякаш птица разтваря крилата си. От всеки ъгъл скулптурата предлага завладяващо и развиващо се визуално преживяване. Тя е закрепена към плоска основа, която засилва усещането за движение и означава оптимизъм в един конфликтен свят.

by Yen Ting Cho

 

Побързайте и изпратете вашите проекти за участие в конкурса, като последвате този линк - competition.adesignaward.com

Крайният срок за подаване е 28 февруари! Резултатите и победителите ще бъдат обявени на 15 април, 2024 г. - очаквайте специална статия с тях!