Фактори като екипна работа и перфектна мотивация радикално увеличават продуктивността и позитивните резултати – а почва за тях иноваторът Крейг Милденхол намира на собственото си работно място, в adidas. От компанията разгръщат идеята за това да съберат отбор от различни хора и да ги накарат заедно да решават ключови бизнес проблеми, като създават серия от хакатони, проведени в четири европейски града. Вторият от тези градове е София, а датите за хакатона са 12 и 13 май. Посетителите ще имат възможност от първа ръка да видят как процеси като изработка на прототип например могат да бъдат успешно доведени докрай за много по-малко време от предвиденото. Това е първият глобален хакатон на adidas в технологичния сектор в България и цели да привлече всички модерно мислещи българи, които имат принос столицата ни да бъде разпозната като един от водещите европейски градове в сектора на иновациите.

Участниците ще бъдат провокирани с разнообразие от предизвикателства, а те ще им дадат шанс да се борят за място на европейския финал. Отборът, който победи в София, ще отиде на финалния хакинг турнир в световната централа на adidas в Херцогенаурах, Германия, където ще се състезава с другите 3 континентални победители за титлата "Световен шампион". Отборите финалисти ще могат и да презентират концепциите си пред IT лидери от топ нивото на компанията, а също и ще посетят иновативната технологична „лаборатория на бъдещето“ на adidas, където се създават най-големите иновации в света на спорта.

От adidas ще предоставят и технически обучения на място, оборудвано с най-модерни технологии. Победителите на локално ниво у нас ще получат и VIP пакет от допълнителни награди, достигащи на стойност до 10 000 лв. Специално за хакатона ще пристигне и самият Кайл Кълъмбъс - експерт по пресечните точки между технологии и бизнес развитие, основател на стартъп компании, гост-лектор в Станфорд и идеолог на малкия бизнес, който в момента е Program Launch Manager на Mercedes-Benz Research & Development в САЩ. Регистрацията и подробна информация за хакатона ще намерите тук.

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове:
Най-четени
Всички

iPhone 11 с „невидим“ ъпгрейд на камерата

88 | 22.04.2019
Още от Social

Facebook се срина! Instagram и WhatsApp - също

33 | 14.04.2019