UXify, двудневното събтие за дизайн и най-добрите практики и тенденции от света на UX (потребителско изживяване), ще се проведе тази година на 27 и 28 април в Inter Expo Center. Събитието се организира от българското звено на американската софтуерна компания Infragistics и тази година ще се проведе едновременно на три локации – Токио, Ню Джърси (САЩ) и София. От България и от САЩ ще има стрийминг на живо, а темата и на трите места е The Future of UX или "Бъдещето на UX".

На българското събитие акцентът ще бъде върху дизайн системи и изкуствен интелект, а също и върху дизайна в България, анализиран според специално направено проучване, човешките емоции в дизайна, стигащ до потребителя, писане на съдържание, чатботове. Сред разнообразните теми има по-специализирани, насочени към по-напреднали в дизайна хора, маркетолози, разработчици и автори на съдържание, както и към начинаещи дизайнери. Конференцията ще стартира в петък (27-ми април) с отварящи теми, дискусии и интересни работилници и двата дни.

Снимка от миналогодишното издание на UXify.

Събитието е добра възможност за посетителите да разберат последните тенденции в областта от водещите експерти в нея, а също и да се запознаят, да се вдъхновят и да общуват с много интересни хора от тази среда. Сред обявените имена на лекторите са Джеймс Бътлър и Джесика Ловгуд, UX дизайнери от Booking.com, Мая Отенщайн, дизайнер от Jefferson University Hospital във Филаделфия, Матуш Росковец, креативен ръководител (Creative Lead) в Avocode, Маргарит Ралев, Светослав Симов и много други. Цялата програма и всички лектори ще намерите тук, а регистрацията и билетите вече са в продажба тук.