На нашия пазар се появи новата серия телевизори Cinema 3D Smart TV на LG, която се отличава с уникална характеристика – дизайна Cinema Screen. Особеното при този дизайн е едва забележимата рамка от един милиметър. Този елемент придава още по-изчистен и модерен външен вид на телевизорите. В същото време се подобрява и качеството на забавлението, благодарение на по-пълната и завладяваща картина, доближаваща се до тази в киносалоните.


Smart телевизори поумняват все повече

LG също продължават да развиват своите телевизори с достъп до интернет и уеб приложения, като все по-голяма част от моделите позволяват достъп до интернет. Smart TV платформата, използвана от LG, предлага избор от над 1300 налични приложения. Също така чрез магазина 3D World зрителите могат да намерят постоянно растящ списък с 3D филми, игри и друго мултимедийно съдържание. Подобрени са и възможностите за сърфиране в мрежата. Телевизорите Cinema 3D Smart TV използват HTML5 и Flash, което ги прави напълно функционален заместител на интернет браузърите за персонален компютър.



Magic Remote и управление с жестове

Освен че предлага нови възможности за забавление, управлението им е по-лесно от всякога. Една от причините за това е дистанционното Magic Remote. То включва функция за управление с жестове, която разпознава движенията на ръката. По този начин потребителите могат по-лесно да се ориентират както в менютата на самия телевизор, така и докато сърфират онлайн.

Не по-малко удобство носи главното меню Home Dashboard, което разполага с много подобрения и осигурява по-бързо и ефективно търсене. В усъвършенствания си вид неговият дизайн е по-интуитивен и позволява на потребителите персонализирано управление. Те могат сами да изберат до какво съдържание и приложения да имат бърз достъп под формата на икона в началното меню.

 

Dual Play за игроманите

Функцията на LG Dual Play промени гейминг изживяването. Тя дава възможност на всеки играч да се наслаждава на картина на цял екран, като вижда само своята перспектива от играта. Този ефект се постига чрез специалните поляризирани очила. По този начин двама човека могат да се състезават и да виждат изображенията на цял екран, без да усещат неудобството от по-малката картина.

За по-дълги и приятни емоции в третото измерение

LG продължават да залагат на своята ефективна и достъпна технология Film Patterned Retarder (FPR). Тя възпроизвежда по-открояващ се 3D ефект и работи с пасивни очила, които не използват електрически части и батерии. Така на практика се елиминира преплитането на образите, което чувствително подобрява комфорта на зрителите при по-продължително гледане.

Разбира се, FPR технологията е усъвършенствана в тазгодишните модели. Функцията 3D Depth Control позволява на зрителите сами да определят дълбочината на 3D ефекта. Вълнуващите триизмерни образи са допълнени от 3D звук, чиято сила и дълбочина също може да се регулира автоматично спрямо разположението на обектите в обемната картина. Конверторът на съдържание от 2D в 3D се възползва от новите разработки и на свой ред предлага по-голяма дълбочина на конвертираното 2D съдържание.

 

Най-доброто за десерт: Връзките и подаръците!

Моделите CINEMA 3D Smart предлагат богат набор от възможности за свързаност с други устройства и споделяне на съдържание. Една от тях е Wireless Display, която позволява лесна и безжична връзка между телевизор и компютър чрез WiDi технологията на Intel. А с помощта на Mobile HD Link (MHL) може да се възпроизвежда съдържание в HD директно от смартфон.

При покупка на Cinema 3D Smart TV със Cinema Screen от LG са осигурили подарък 3D камера или LG Sound Bar. Промоцията (вижте пълни подробности) ще е валидна от 2 ноември до изчерпване на промоционалните количества. В допълнение, до края на годината всички модели със Cinema Screen дизайн са с удължена гаранция – цели 5 години!

Тагове: