Нов небостъргач, наречен „Walkie-Talkie”, е обвинен, че е разтопил няколко елемента от паркиран Ягуар. Проблемът възникнал от отразената светлина, съобщават от BBC.

 

Мартин Линдзи паркирал своя Ягуар в Лондонското Сити. Когато се върнал два часа по-късно го очаквала неприятна изненада – някои от елементите по колата, включително гърба на огледалото за обратно виждане и емблемата на автомобила, били разтопени.

 

Собственикът на колата не можел да повярва на щетите. 37-етажният небостъргач е наречен „Walkie-Talkie”, тъй като има подобна форма. Той е все още е в строеж.

 

Мартин Линдзи, който е управител на компания за облицовка - Moderna Contracts Ltd, заяви: „Ходих по улицата и видях фотограф, който снимаше. Попитах го „какво става“. Фотографът ме попита „видяхте ли колата? Собственикът няма да е много доволен.“ Линдзи му отговорил, че той е собственикът и наистина не е доволен. Той допълва, че „това може да бъде опасно“, тъй като слънцето може да навреди и на човек.

 

На предното стъкло на автомобила имало бележка от строителната компания. Тя заплатила за ремонта, който възлизал на почти 1000 британски лири. Строителите помолили общината да забрани паркирането в околностите, къде пада светлината, докато разследват проблема.

 

Разгледахте ли снимките на Карлос Айеста - фотографът, който се спуска от небостъргачи.