От години пиша ревюта на най-новите смартфони, които обаче рядко пристигат при мен в оригинална кутия, а дори и в тези случаи адски рядко се случва да не са вече разопаковани. Затова и се зарадвах искрено на HTC U Play, който дойде с непокътната опаковка. В следващото видео ще споделя първите си впечатления от един от новите смартфони на тайванската компания, докато се наслаждавам на усещането от една чисто нова джаджа. Да, такива са радостите в живота на един технологичен журналист.

Колкото до самия смартфон, той е интересен по няколко направления. На първо място е фактът, че е от серията U на HTC, в която е и по-големият флагман U Ultra, чието ревю ще видите съвсем скоро. За разлика от него HTC U Play е компактен и удобен 5.2-инчов модел, в който всичко се върти около чипсет MediaTek Helios P10 с 32 GB вътрешна и 3 GB RAM памет. Софтуерно HTC не бяга от интерфейса Sense, въпреки че тук получаваме остарелия Android 6.0.

Като по-специфични елементи в U Play могат да се отбележат почти всички дизайнерски решения, голяма част споделени с U Ultra. Така например и тук имаме шаси базирано на стъкло Gorilla Glass и метална рамка, което изглежда като най-бляскавия магнит за отпечатъци на пазара. Също така няма жак за слушалки, а само USB Type C вход, но за щастие 5.2-инчовия дисплей е удобен, въпреки че телефонът е хлъзгав.

Повече за телефона можете да видите във видеото, а скоро очаквайте и ревюта, както на U Play, така и на U Ultra. До тогава можете да следите YouTube канала на HiComm за още ревюта и други видеа.