Може би едно от нещата, които предизвикаха огромно вълнение при представянето на 12-ата серия на iPhone, беше присъствието на MagSafe. А iPhone13 просто затвърди позициите на технологията. Признаваме - преди това не ни се е искало да прикрепяме много неща към телефоните си, но когато тази възможност се откри - ами въображението ни беше предизвикано да се развихри. Технологията, която откри нови хоризонти пред безжичното зареждане, внесе и голяма доза колорит. Нека да видим някои от най-интригуващите предложения, на които сме попадали:

UFO MagSafe Wireless Charger

В сърцето му е скрито стандартно безжично зарядно, но по самата си същност това е много повече от забавен аксесоар. Да, заради НЛО-то е малко нефункционално да използвате телефона си, докато се зарежда, но имено поради това акцентът пада върху дизайна. Въпреки че ни се струва, че отвътре наднича ухилен андроид, в концептуалния дизайн не са прекалили с детайлите. Може би създателите на UFO MagSafe Wireless Charger ни намекват, че е време за друга вселена или поне за разнообразяването на тази.

NUMBER ZERO

Оставаме на космическа тематика, но този път с нещо, което да е “подръка”. Дизайнерите често пренебрегват стойките, разсъждавайки, че водещ е аксесоарът, който е поставен в нея. Но това, което в действителност се случва, е, че увисваме с някакви неестетично стърчащи “скелети” на нещо, което би трябвало да е там, но го няма. NUMBER ZERO е поставка за телефон, която разполага с малка кинетична анимация, захранвана от климатичната система на автомобила. Въпреки че ние бяхме спечелени от визията на Луната, всъщност можете да избирате и от няколко разновидности. Идеята е толкова готина, че не сме сигурни дали няма да ни разсейва, докато очите ни трябва да са съсредоточени върху пътя.

Chargepuck

Тук отново говори дизайнът: Chargepuck е устройство за зареждане, което е прикрепено към телефона ви и ви позволява да зареждате три устройства едновременно. Разбира се, има специално отделено място за безжичните ви слушалки, като те трансформират иначе елегантното му излъчване в нещо изключително забавно. Както се казва - важно е под какъв ъгъл ще погледнем, а неговата заоблена форма ни предоставя голям избор от перспективи.

Fjorden

Fjorden е минималистичната добавка, която превръща вашия iPhone в хибриден DSLR. Когато щракне върху гърба на вашия iPhone, вие разполагате с аналогови контроли на камерата, включително двустепенен бутон на затвора, jog диск, плъзгач за мащабиране и дори допълнителен многофункционален бутон, който можете да използвате, за да правите неща като задействане на светкавицата. Fjorden е интуитивен за използване, а материалите, от които е изработен, напомнят на DSLR усещането.

Snapods

Snapods отново е по-изчистено решение за тези, които искат да открият идеалните аксесоари, които да са им винаги подръка. Snapods са чифт TWS Earbuds, скрити в плосък калъф, който се захваща точно на гърба на телефона ви. Дизайнът на кутията е вдъхновен директно от мястото, където трябва да се намира - освен да зарежда слушалките ви, тънкият им калъф улеснява поставянето на телефона ви в джоба. Съответно всяко нещо се намира точно там, където трябва.

БОНУС: Концепцията на Iván Antón за Apple TV

Както става ясно, това е само концепция, която Apple по всяка вероятност няма да осъществят, но си струва да бъде спомената. В случая конструкцията на Apple TV се прикрепя директно към стената в контакта. Уникалното е, че в нея има вграден и MagSafe, а взаимодействието на устройството със Siri ни позволява лукса да оперираме и без иначе елегантното устройство.

Обзор на седмицата за всичко ново, случващо се в света на технологиите, игрите и развлекателната индустрия, можете да откриете в нашия подкаст HiCast.  
Последвай Instagram профила ни и прочети пръв най-интересните новини. 
Абонирай се за YouTube канала ни и гледай нашите технологични ревюта. 

Снимки: UFO MagSafe Wireless Charger/NUMBER ZERO/Chargepuck/Fjorden/Snapods/Iván Antón

Виж още: World Design Rankings - всичко ново от света на топ дизайнерите на едно място!

 

Тагове: