Напиши думата, която търсиш и натисни Enter

Анонсирани едва преди няколко месеца, умните монитори на Samsung спечелиха огромен брой фенове и добри отзиви от технологичните медии и общност като цяло. При това не само заради забележителните им възможности и производителност, но и заради иновациите в дизайна, предвиден да се впише във всеки един модерен интериор, както и да даде възможност на потребителите да персонализират своите монитори към уникалните си стилове и нужди, докато гледат, играят и работят. Съчетавайки характеристиките на традиционен монитор с възможностите на смарт телевизор, тези монитори ще ви доставят уникални и завладяващи моменти, докато сте пред тях. В това ревю ще разгледаме акцентите и възможностите на Smart серията, като ще обърнем внимание предимно на двата модела, които вече се предлагат на българския пазар – Samsung Smart M5 и Smart M8.

 

Красота и стил за всяко място

 

Като цяло пълната гама на серията Smart монитори на Samsung се състои от девет универсални модела, които са предвидени да отговорят на нуждите и стиловете на широк кръг потребители. Относно дизайна – смарт мониторите M8, M7 и M5 се предлагат в различни цветове и размери. Моделите M8 и M7 се предлагат в 32 инча, докато моделът M5 се предлага както в 32, така и в 27 инча. M8 с UHD разделителна способност и яркост от 400 нита се предлага в опции Warm White, Daylight Blue, Sunset Pink и Spring Green. M7 с UHD резолюция и яркост от 300 нита се предлага в топло бяло, докато M5 с Full HD резолюция е в елегантно черно или бяло.

Говорейки за дизайн, мониторите са издържани в нов тънък дизайн, като М8 е с дебелина от едва 11.39 мм в най-тънката точка на монитора. Моделите притежават изтънчена стойка с регулируема височина и опора за накланяне, която помага на потребителите да регулират ъгъла, когато имат нужда, като същевременно създават среда без бъркотия. Поглеждайки задната част на М8, ще откриете модерното лайфстайл решение на Samsung в стил „рибена кост“ на задния панел, който е предвиден за удачно вписване на модела във всеки интериор.

Както споменахме, M8 е наличен в четири цвята – топло бяло, розов залез, дневно синьо и пролетно зелено, които са вдъхновени от темата „Нюанси на природата“. Тези меки пастелни цветове могат да подобрят настроението ви у дома, независимо дали искате да се чувствате спокойни и готови за почивка или напълно заредени с енергия. Феерията от цветове в случая ще ви помогне да създадете свое персонализирано кътче за работа и забавление. М5 със своите два цвята – черно и бяло, е истинска класика както за офиса, така и за бюрото у дома.

 

Монитор или телевизор, а защо не и двете?

 

Тук може би въпросът би могъл да е и този – M5 и М8 повече монитори ли са или телевизори? Отговорът е, че това са едни великолепни монитори, които ви дават възможност да се наслаждавате на цялото разнообразие от съдържание, което един нов смарт телевизор може да предложи. Както подсказва и името Smart, тези монитори са интелигентни и се предлагат с набор от функции, които ги правят нещо повече от дисплей. Интегрираната Wi-Fi свързаност ви позволява да осъществявате достъп до редица приложения директно от монитора, включително стрийминг услуги като Netflix, Hulu и YouTube. Операционната система Tizen, захранваща интелигентната функционалност, е интуитивна и лесна за използване, което прави навигацията лесна – с лекота можете да изберете съдържанието, което да гледате в момента, както и да превключите в режим компютър, за да поиграете на някоя игра или да довършите своята работа. При това няма нужда да ставате и да ползвате клавиатурата или мишката, докато гледате филм – дистанционното управление на Samsung Smart Monitor ви позволява да използвате бутоните нагоре, надолу, наляво и надясно, за да управлявате курсора на мишката от дивана или леглото.

Качеството на дисплея и при двата модела е наистина впечатляващо. M5 идва с Full HD резолюция, предлагаща живи цветове и остри визуализации. От друга страна, M8 притежава 4K UHD резолюция, осигурявайки високи нива на детайлите и яснота, което е идеално за креативните професионалисти и създателите на съдържание. Поддръжката на HDR 10+ на M8 допълнително подобрява визуалното изживяване, предлагайки по-дълбоко черно и по-ярки акценти върху случващото се на дисплея.
Една от отличителните характеристики на двата монитора е режимът Картина до картина (PBP) и Картина в картина (PIP). Възможността да свързвате множество устройства и да ги преглеждате едновременно променя правилата на играта за продуктивността. Със своя голям екран и по-висока разделителна способност M8 е особено подходящ за многозадачност, позволявайки ви да имате отворени няколко прозореца, без да правите компромис с яснотата и големината на изображенията и текста.

Вградените високоговорители и на двата монитора осигуряват добро качество на звука. Въпреки че може да не заменят специалната звукова система, те са повече от достатъчни за ежедневна употреба и непринудено забавление.

За геймърите M8 е по-добрият избор поради своята 4K резолюция и по-бързо време за реакция. Комбинацията от честотата на опресняване на монитора и времето за реакция гарантира плавен геймплей с минимално замъгляване на движението. Въпреки това хардкор геймърите може все пак да предпочетат специалните монитори за игри с по-високи честоти на опресняване и допълнителни функции, ориентирани към игрите.

Богати опции за свързване

 

Както M5, така и M8 са оборудвани с широк набор от опции за свързване. Включването на USB-C, HDMI и традиционни портове гарантира безпроблемно свързване с различни устройства. Освен това вградената безжична функция DeX в M8 позволява безпроблемно дублиране на екрана и достъп до приложения за смартфон, превръщайки монитора в разширение на вашето мобилно устройство.

В заключение Samsung Smart мониторите M5 и M8 са много гъвкави и способни дисплеи, които ще допаднат на широката аудитория. Независимо дали сте креативен професионалист, търсещ точни цветове и висока разделителна способност, или обикновен потребител, който търси интелигентен дисплей за забавление и работа, двата модела покриват всички изисквания за добър монитор с интелигентни функции. M5 предлага солидна и универсална производителност за цената си и е отличен избор за ежедневна употреба и забавление. От друга страна, M8 вдига нивото със своите по-високи спецификации на дисплея и допълнителни функции, което го прави по-завладяваща опция за професионалистите и за тези, които търсят първокласно изживяване.

Снимки: Samsung