Сериите Galaxy Watch 4 и Galaxy Watch 5 на Samsung са сред най-популярните смарт часовници с Wear OS за потребителите на Android. Те са богати на функции и се развиха много добре, като към тях непрекъснато се добавят нови функции. След анонса на идването на WhatsApp за Wear OS, Samsung обяви, че новото приложение Samsung Wallet и приложението Thermo Check също идват за тези часовници Galaxy. А чрез подмолна формулировка компанията потвърди също, че серията Galaxy Watch 6 ще поддържа и измерване на температурата.

Първо, Samsung обяви, че приложението Samsung Wallet идва както за серията Galaxy Watch 4, така и за серията Galaxy Watch 5. Samsung Wallet съчетава Samsung Pay със Samsung Pass. Той не само ви позволява да извършвате плащания чрез запазените си карти, но също така съхранява ключова информация, като например лични карти и билети. Функционалността работи добре на телефоните Samsung Galaxy, а сега същото може да се прави и на часовниците, при условие че са свързани с телефон Samsung Galaxy.

На следващо място, новото приложение Thermo Check е предназначено да пристигне в серията Galaxy Watch 5, след като дебютира в "предстоящите устройства Galaxy Watch". Новото приложение Thermo Check ще позволи на потребителите да измерват температурата на заобикалящата ги среда, включително на ястия и други неща. Това става чрез инфрачервен температурен сензор, така че не е необходим физически контакт.

Със съобщението Samsung потвърди, че серията Galaxy Watch 6 ще поддържа и измерване на температурата. Серията Galaxy Watch 5 поддържа измерване на температурата на кожата за проследяване на менструалния цикъл, така че е хубаво да се види, че функционалността за измерване на температурата се разширява. Galaxy Watch 4 не поддържа приложението Thermo Check, тъй като не разполага с необходимия хардуер.

Очаква се серията Galaxy Watch 6 да дебютира на 26 юли на Samsung Unpacked.

Снимка: Unsplash

Виж още: Samsung Fashion Day – Samsung България и Just Cavalli с ексклузивно модно шоу на 26 юли 2023 г. в центъра на София