Напиши думата, която търсиш и натисни Enter

Обикновено големият Micro LED дисплей се монтира на стената. В този случай екран е стената. Ако винаги сте искали да си направите домашен киносалон или просто имате една свободна стена и се чудите как да я декорирате, то The Wall All-in-One на Samsung може да е точно продуктът, който търсите, но най-вече е страхотно решение за вашия бизнес.

 

Колко пък да е голям?

Това е въпросът, който на този етап би следвало да си задава всеки, кликнал да прочете статията, затова нека започнем по същество. Има три версии, от които най-малко голямата е 110 инча и с 2К резолюция. Конвертирано в сантиметри, това се равнява на 279.4 см. За сравнение най-високият баскетболист в NBA в момента, Тако Фол, е висок 229 см. Което означава, че можете да разчитате на различни размери в зависимост от пространството, с което разполагате.

Това беше „малката“ версия, а сега към големите: двата варианта са по 146 инча, а разликата между тях е, че единият е с 2К резолюция, другият с 4К. Бързата проверка в Google показва, че това се равнява на малко повече от 370 сантиметра, което го прави дълъг колкото лек автомобил. Но не бива да се тревожите дали The Wall ще може да мине през вратата, защото неговата модулност гарантира, че ще може да влезе във всяко пространство.

Друг важен въпрос: „Мога ли да го монтирам сам?“. Едва ли, но не е и толкова сложно, колкото звучи на първо четене. Samsung твърдят, че двама души биха могли да се справят с тази задача в рамките на два часа. Според инструкциите достатъчно е да бъдат инсталирани 3 или 4 (в зависимост от размера) панелни модула на стената.

Друг полезен аспект, за който е помислено, е вграждането на контролната кутия в панела на дисплея, така че да не мислите място за нея и всички прилежащи кабели, а и настройването е много по-лесно по този начин. Всичко необходимо за инсталацията е налично в комплекта и са елиминирани всички обичайни усложнения, свързани с LED дисплеите. Говорителите също са достатъчно добри, за да не се налага използването на отделна озвучителна система. Всичко, за което трябва да помислите, е размерът и резолюцията, които ви устройват.

 

Какво друго е добре да знам?

The Wall All-in-One на Samsung може да се похвали не само с размера, но и с възможностите си. Neural Quantum Processor 4K чипсетът премахва шума и подобрява контраста с помощта на изкуствен интелект. Мощният процесор анализира и оптимизира съдържанието в реално време и може да поддържа до 4K резолюция.

Функцията Micro Motion превръща 60 Hz съдържанието в 120 Hz, като същевременно премахва и трептенето, за да достави завладяващо зрително изживяване. Това не бива да се бърка с Micro HDR технологията, която гарантира поддръжка на HDR10/10+ и LED HDR стандартите. Също така предоставя идеални пикова яркост и контраст.

20-битовата обработка също помага за плавното движение на мултимедийното съдържание, прави допълнително цветово картографиране и отговаря за градиентите на естествените тонове.

Ultra Chroma технологията прави RGB цветовете два пъти по-наситени и два пъти по-точни в сравнение със стандартните LED екрани. Black Seal технологията, както подсказва името, прави черния нюанс по-дълбок, като цяло подобрява контраста и нивото на детайла, като по този начин допринася за „уау“ ефекта.

Не по-малко важно е сертифицирането от TUV Rheinland, което намалява ефекта на синята светлина и така предотвратява прекомерното натоварване на очите. EMC Class B сертификатът от своя страна намалява излъчваните електромагнитни вълни.

С всички тези характеристики и предвид габаритите му това е не просто технологично решение, с което да се хвалим пред познати, но е точното решение за бизнес учреждения, търговски обекти и обществени пространства. В заседателната зала, в корпоративното лоби, в зала за организирани мероприятия, дори в някой модерен музей, приложенията на на The Wall All-in-One се изчерпват само и единствено със собственото ни въображение.

 

За кого е в крайна сметка този продукт?

Със сигурност не е за всеки, но това е ясно от самото начало. Вече дадох идеята за домашно кино и ако си падате киноман, то няма да сбъркате с The Wall All-in-One. Ако притежавате галерия или пространство за изобразителното изкуство и фотографията, това е едно огромно пано, което може да показва най-харесваните от вас творения в целия им блясък. Ако сте мениджър на голяма компания, това може да е инструментът, който да комуникира по един впечатляващ начин идеите, проектите и всичко останало пред вашите служители и партньори.

Сценариите на употреба са безкрайни, защото Samsung са създали един универсален екран, който може да бъде използван еднакво успешно за развлечение и работа. Ако искате да разберете повече за него, може да го направите на: https://displaysolutions.samsung.com/led-signage/the-wall-all-in-one

 

Вижте още: Камерите на Galaxy S24 ще дадат значителен тласък на фотографията