Samsung произвежда едни от най-добрите телефони с Android на пазара. Ако все още не сте яхнали вълната на сгъваемите устройства, флагманът на компанията от 2023 г. Galaxy S23 Ultra е чудесен избор и ще ви впечатли във всички ключови области. Но ако сте почитатели на сгъваемите устройства, трябва да изчакате още няколко месеца, за да се сдобиете с Galaxy Z Fold 5 или Galaxy Z Flip 5. Преди дебюта им обаче продължават да се появяват подробности и рендери на предстоящите сгъваеми устройства на Samsung. Последното изтичане на информация около тези устройства разкрива техните размери, размер на екрана и тегло.

Известният източник на тема Samsung Ice Universe в серия от туитове твърди, че Galaxy Z Fold 5 ще има "почти" същите размери като Fold 4. Изглежда, че това ще бъде най-малката промяна в размера в линията Fold от нейното създаване. Що се отнася до размерите на екраните, те очевидно ще останат непроменени, като покриващият екран ще бъде с размер 6.2 инча, а сгъваемият дисплей ще бъде с размер 7.6 инча.

Като плюс той твърди, че Fold 5 ще тежи 254 грама, което го прави с 9 грама по-лек от Galaxy Z Fold 4 (263 грама). Дори ако това намаление на теглото е вярно, Galaxy Z Fold 5 ще бъде по-тежък от Huawei Mate X3, който е с тегло само 239 грама.

По-голямо подобрение би трябвало да бъде преминаването към панта тип "водна капка", което може да помогне за премахване на празнината при затваряне на телефона и да го направи много по-тънък.

Galaxy Z Flip 5 се очертава да получи сериозна промяна в дизайна с по-голям 3.4-инчов покриващ екран. Този дисплей ще покрива почти цялата предна част на флип телефона, както разкриха изтеклите по-рано рендъри. Въпреки по-големия дисплей теглото на Flip 5 ще остане непроменено - 187 грама, същото като на неговия предшественик. Говори се също, че ще получи нов дизайн на пантата, който може да помогне да се отървете напълно от гънката.

Samsung обикновено пуска новите си сгъваеми телефони през юли или август. Така че остава много време преди дебюта на сгъваемата линия на компанията през 2023 г. Предвид темпото, с което продължават да изтичат подробности за тях обаче, очаквайте почти всичко да бъде разкрито преди пускането им на пазара.

Снимка: Unsplash

Виж още: Американците очакват с нетърпение златната ера на сгъваемите телефони