Що се отнася до камерата, серията Samsung Galaxy S23 беше предимно дребен ъпгрейд спрямо фамилията Galaxy S22. По този начин S23 Ultra повиши залога с 200 MP основна камера в сравнение със 108 MP фотоапарат на S22 Ultra.

Сега ентусиастът Йогеш Брар твърди в Twitter, че серията Galaxy S24, по-специално S24 Ultra, ще получи огромни подобрения в точно тази област. Въпреки това той добавя, че те до голяма степен ще се дължат на софтуерни актуализации.

Това предполага, че не е особено вероятно да видим по-големи основни сензори, подобрени телеобективи или други ъпгрейди на компонентите, когато семейството Galaxy S24 неизбежно ще бъде пуснато на пазара през 2024 г.

Със сигурност има аргументи в полза на това да се придържаме към настоящия хардуер. В края на краищата компании като Google показват, че можете да изстискате всяка капка производителност от остаряващия хардуер на камерата, като използвате страхотен софтуер.

От друга страна, наблюдаваме тенденция към все по-големи сензори на камерата, като например едноинчови основни камери. Samsung също така се придържа към едни и същи сензори на вторичните камери от няколко поколения насам. Така че бихме се радвали да видим хардуерни подобрения във всички области, особено в стандартните и Plus моделите на Samsung.

Източникът също така отбеляза, че няколко функции, които се виждат в подновеното приложение на камерата Galaxy Enhance-X, първоначално са били предназначени за Galaxy S24. Брар заяви пред Android Authority, че подобреният HDR инструмент в частност е бил предназначен за телефоните от следващата година.

 

Снимка: Unsplash

Виж още: Захранваното от AI приложение Galaxy Enhance-X на Samsung идва в серията Galaxy A