Автомобилното изложение в Токио е известно с множеството концепции. На него сме виждали някои доста странни дизайни, но никой от тях не прилича на това, което току-що обяви Yamaha: автономен хуманоиден робот, който кара пистови мотори, наречен Motobot.

По-долу може да видите двеминутното внушително видео, което представя Motobot. Виждаме как хуманоидът ускорява сам, как се накланя, натиска съединителя и превключва скоростите.

Той дори говори с металически глас, казвайки следното: "Аз бях създаден, за да ви надмина. Аз подобрявам уменията си всеки ден."

От Yamaha казват, че в крайна сметка целта на Motobot е да бъде в състояние да се вози на немодифицирани мотори на писти с повече от 200 километра в час. Подобно на повечето концептуални проекти, идеята е да се извлекат поуки за даден проект и да се приложат по отношение на настоящия бизнес на Yamaha със специален акцент върху системите за безопасност на водача и за подпомагането му.

Yamaha също така заяви, че се надява да използва технологията зад Motobot, за да "положи началото на „нови бизнес линии".

 

 

Прочетете още: Xiaomi с нова достъпна версия на Segway

Тагове: