Британската компания Malloy Aeronautics в партньорство с американската SURVICE Engineering разработват по поръчка на Министерството на отбраната на САЩ военни ховърбайкове.

Ховърбайковете, или летящите мотоциклети, са много по-прости за експлоатация и доста по-евтини от хеликоптерите например. Инженерите от Malloy Aeronautics вече са създали два работещи прототипа, използвайки леки композитни материали. Първият е снабден с два пропелера и бензинов двигател с обем 1.2 литра. С пълен резервоар той може да лети в продължение на един час. Вторият прототип на летящ мотор прилича на гигантски квадрокоптер и притежава вече не два, а четири пропелера. Дължината му е три метра, широчината 1.3 метра и е висок 0.5 метра. Апаратът с маса от около 100 кг е способен да се издига на височина от около 3 метра, като дължината на полета е увеличена на 148 км с едно зареждане на 30-литровия резервоар.

Летящите мотоциклети ще бъдат пригодени от военните за изпълнение на разузнавателни операции и оперативно доставяне на неголеми товари като въоръжение и боеприпаси.