От много години феновете на тази рали кола за обществени пътища очакват да бъде добавена мощност. Според няколко източника модел 2019 на Subaru WRX STI ще има 310 к.с. под капака си, доставени от добре познатия ни 2.5-литров H4 двигател. Това са с 5 повече от актуалния модел. По-маломощният WRX ще продължи да предлага едва 268 к.с. от 2.0-литровия си мотор.

310 к.с. е мощността, която има ограничената серия STI Type RA. Тя излезе на пазара в началото на тази година, за да отбележи рекорда на STI NBR Special за най-бърза обиколка с четириврат седан на известната писта Нюрбургринг. Ето че от следващата година стандартният STI ще има много подобрения, заети от Type RA. Те не се ограничават с мощността, защото имаме подобрено окачване, карбонов покрив и др.

Информацията за променените характеристики на следващия модел идва от декодиран VIN номер, получен от административни органи в САЩ. От Subaru не коментират темата. Това означава, че информацията не е потвърдена, но не е и отречена. 5 к.с. не изглеждат никак много, но повече мощност никога не е излишна. Освен това в този свят се борим за десета от секундата, а тези 5 к.с. могат да се окажат достатъчни за това.

Тагове: