С днешното обявяване на електрическия велосипед ebii Acer прави сериозен завой в своите продуктови предложения. Тайванската компания, която обикновено е известна със своите персонални компютри, лаптопи и аксесоари, представя велосипед, предназначен за градовете, с функции на изкуствен интелект, които се използват, за да научат личните предпочитания на водачите и да променят скоростите в зависимост от пътните условия. Теглото на велосипеда е около 35 кг, което го прави по-лек от повечето електрически велосипеди. От Acer твърдят, че максималната му скорост е 35 км/ч и може да измине малко под 110 км с едно зареждане.

Велосипедът се зарежда за около два часа и половина, за да достигне пълния капацитет на батерията. В тази област Acer се връща към корените си, тъй като захранващото устройство може да се използва и като преносимо зарядно устройство за вашия лаптоп или телефон. Водачите трябва да изтеглят приложението ebiiGO за информация относно живота на батерията, препоръчителни маршрути, проверки на скоростта и за заключване и отключване на велосипеда. Въпреки това ebii ще се заключва автоматично всеки път когато свързаният телефон напусне непосредствената зона. Освен това има аларма против кражба.

Допълнителните функции на ebii включват сензори за откриване на сблъсък, светлини във всяка посока и безвъздушни гуми, за да се избегне спукване.

От Acer не уточняват цената и датата на пускане на пазара. Трудно е да се направи приблизително предположение, тъй като цените на този тип велосипеди могат да варират в огромни граници - от Lectric XP Lite за 800 долара до новия електрически планински велосипед на Audi за над 10 000 долара.

Снимка: Acer

Виж още: 10 000 долара е скромната цена, за да се спуснете по планинския склон с е-колело на Audi