Amazon отдавна има амбиции за автономни доставки на пратки, но преди това компанията трябва да преодолее някои препятствия. Наскоро компанията подаде молба за множество патенти, от подвижен „кошер“ с безпилотни дронове до доставка на пакети с парашути от голям дирижабъл. Всъщност превозните средства варират от лодки, камиони с ремаркета, влакове и други превозни средства.

Идеята е да се създаде мрежа от неустановени интермодални системи за доставка, които ще действат и като център за поддръжка и стоков склад за безпилотните дронове на Amazon. Говорител на Amazon е отказал да коментира заявката за патенти след заявка от Business Insider.

Докато една заявка за патент не значи, че задължително Amazon ще превърне написаното в него в реалност, то можем да разберем поне над какво работи компанията. Преди няколко месеца видяхме реален тест на физически магазин на Amazon, в който няма персонал и хората могат да влязат, да вземата желана стока и да излязат, което е доста иновативно нещо. Така че не бихме се изненадали, ако Amazon иска да премахне човешкия фактор и при физическите доставки.

Оцени:
Рейтинг: 5
Най-четени
Всички

Каква е тайната зад четворната камера на Galaxy S10 5G?

38 | 19.04.2019
Още от Tech

Без тайни: Google Pixel 3a и 3a XL вече в официални рендъри

3 | 20.04.2019