Работата на Apple по митичната самоуправляваща се кола  от години буди голям интерес, макар в същото време да протича предимно при затворени врата. Самото подразделение, посветено на Project Titan, вече претърпя няколко сътресения и промени както в ръководството, така и сред работещите. Сега екипът е изправен пред поредната криза, след като Apple потвърди, че още 200 служители са освободени от проекта. Поне част от тях ще бъдат прехвърлени към други инициативи в компанията, сред които машинното обучение.

През миналия август Apple привлече бившия вицепрезидент на Tesla Дъг Фийлд, който да оглави Project Titan. Въпреки това работата по умната кола е все така далеч от приключване. В един момент компанията призна, че е сменила фокуса от създаването на революционен автомобил към разработката на системи и компоненти за автономни коли.

В същото време машинното обучение стана доста по-важно за Apple в последно време. Днес компанията използва технологията в Siri както в лицево, така и във фото разпознаване.

Колкото до умните коли, Apple се ограничава в изработката на минибусчета с автономен капацитет за нуждите на своя кампус.

„Теория на струните“: дали Вселената има цели 10 измерения?

---

Спечели Samsung Galaxy Note 9 в новата инициатива на Go Guide - Go Guide Awards