KIA се подготвя за бъдещето на автономните автомобили и на изложението CES компанията ще представи за пръв път своята Real-time Emotion Adaptive Driving System, или R.E.A.D. Базирана на изкуствен интелект, тя адаптира интериора на превозното средство спрямо емоционалното състояние на пътниците, използвайки сензори, които наблюдават изражението на техните лица, пулс и електродермална дейност. На базата на отчетеното системата избира конкретна музика, сила на вибрацията на седалките, осигурява масаж и др.

Освен това KIA ще анонсира технология за управление на интериора на колата с жестове. Наречена V-Touch, тя използва триизмерна камера, за да следи движението на очите и пръстите, така че да можете да управлявате осветлението, климатика и музиката, без изобщо да се налага да ползвате физически бутони или тъчскрийн дисплей.

Компанията счита интерактивния интериор за ключова част от мобилността на бъдещето, в която най-модерните технологии за управление ще си партнират със система за емоционална интелигентност, базирана на изкуствен интелект. Тя позволява непрекъсната комуникация между водача и колата не чрез думи, а чрез жестове и чувства.

Третият анонс от KIA на CES ще бъде електрическа 4х4 Seed версия.