Ariel Atom 4 е една от най-яките мини коли, която се чувства у дома както на състезателната писта, така и на магистралата. Ariel обяви нов автомобил, който запазва емблематичния дизайн на оригинала, но го развива до съвсем други нива. Новият автомобил е наречен Ariel Atom 4 и в сърцето си има турбо двигател тип Honda R с 320 конски сили.

Този двигател дава възможност за някои невероятни резултати, но колата ще удари 100 км/ч за 2.8 секунди. Дръжте педала надолу и ще стигнете 180 км/ч за 6.8 секунди. Заедно с този нов двигател Atom 4 получава и шаси с по-голям диаметър.

Окачването и управлението са напълно ревизирани. Това означава, че една вече зашеметяваща за управление кола се справя още по-добре. Спирачките и охладителната система са модернизирани, за да се справят с мощността на този нов двигател. Ariel също актуализира каросерията на Atom 4 за "значително" аеродинамично подобрение.

Внимание е обърнато и на седалките и на ергономията, а интериорът вече има повече пространство. Ariel също обзавежда Atom 4 с изцяло нов панел за инструменти и електроника. Новата електроника въвежда фини опции контрол, а арматурното табло изглежда вдъхновено от F1.

Ariel ще започне производство на Atom 4 в края на 2018 г. с доставки, определени за пролетта на 2019 г. Цената започва от 39 975 лири (около 57 718 долара), което не звучи никак много за тази толкова симпатична кола.