Maserati планира да се опълчи на предстоящия Tesla Roadster с чисто електрическо купе кабриолет на име Maserati Alfieri, способено на ускорение от 0-100 км/ч за около 2 секунди. Този звяр дебютира като част от новия петгодишен план на Fiat Chrysler Automobile. Новият Alfieri ще бъде серия от четири модела, предлагаща както електрически, така и газови двигатели.

Освен електрическото купе, компанията ще лансира и нов високопроходим автомобил, който най-вероятно ще се базира на Alfa Romeo Stelvio. Освен това най-накрая ще видим и серийна версия на концепта Alfieri.

Според плановете на компанията флагманският модел на Maserati ще бъде спортният автомобил Alfieri, който ще бъде пуснат с каросерии купе и кабриолет. Автомобилът ще бъде построен върху ново шаси и ще получи различни задвижващи системи, включително хибридно задвижване и напълно електрическа версия с три двигателя и двойно предаване.

Междувременно през 2022 г. в моделната гама на Maserati ще има най-малко 8 хибридни автомобила, а при обновяването моделите ще получат автономна система от трето ниво. Това е система за контрол при движение на магистрала, но по пътища с непредвидим трафик шофьорът ще трябва да поеме управлението.

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове:
Най-четени
Всички

97% от потребителите се чувстват по-продуктивни, след като заменят Windows с Mac

288 | 22.06.2019
Още от Tech

Huawei nova 5 е нов триумф за средния клас

79 | Преди 20 ч.