Преди две години Bentley събра погледите на изложението в Женева с лъскавата концепция EXP 10 Speed 6. Сега компанията е развила тази идея, добавяйки... електрическа батерия.

Ако на този етап все още се съмнявате, че електрическите автомобили започват да играят важна роля, то ето още едно доказателство за това. Дори компания като Bentley, известна със своите мощни 12-цилиндрови двигатели и луксозни коли, е готова да се включи в тази тенденция и EXP 12 Speed 6e го доказва, коментира The Verge.

Целта на концептуалния модел е да осигури традиционното GT изживяване - продължително пътуване в голяма и удобна кола, но с електрически мотор. Въпреки че за момента не знаем конкретни технически подробности, Bentley твърди, че зареждането на батерията ще бъде ускорено, за да се осигури голям обхват и възможност за повече изминати километри.

Извън това новата версия прилича на EXP 10 Speed 6, но вече като кабриолет. Логото 6е отпред светва, когато колата работи. Воланът изглежда така, сякаш е взет назаем от пилотската кабина на някой самолет, а страничните огледала пък са заменени от камери.