Още една компания ще направи първата стъпка към хибриден автомобил и това е небезизвестната Lamborghini. Въпросният модел се нарича Urus и ако името ви е познато, това е така, защото той бе показан като концепция още през 2012 г.

Решението бе оповестено от шефа на развойната дейност в компанията Маурицио Реджиани, с което се потвърждават думите на вече бившия изпълнителен директор на производителя Стивън Уинкълман, че ако Lamborghini някога се насочи към хибрид, то именно Urus би бил логичното начало, пише Autocar.

Джипът работи с двоен турбо V8 двигател и ще бъде интересно да видим какво ще постигне компанията с хибрида, имайки предвид, че достатъчно голям електрически мотор е в състояние да осигури доста високо ускорение. Lamborghini вече загатна за този потенциал с концептуалния си модел Asterion, който пък има 5.2-литров 10 двигател и три електрически мотора. Разбира се, за да бъде достъпно предложение на този пазар, Lamborghini Urus трябва да е по-слаб и вероятно ще запази своя V8 двигател.

Колата трябва да излезе на пазара през 2018 г.

Виж още: Собствениците на Tesla и Porsche са най-доволни от колите си

Тагове: